Трьох заступників мера Одеси підозрюють в участі у злочинній організації

Трьох заступників мера Одеси підозрюють в участі у злочинній організації.

Трьох заступників мера Одеси підозрюють в участі у злочинній організації. Фото: фото: sud.ua

Події
09 грудня 2022 17:01

НАБУ та САП повідомили про підозру трьом заступникам міського голови Геннадія Труханова. Їм інкримінують участь у злочинній організації. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

За даними ЗМІ, йдеться про першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука, виконуючого обов'язки віцемера Олега Бриндака та заступника Світлану Бердрегу. Оскільки розташування Михайла Кучука поки що невідоме, про підозру йому повідомили заочно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У чому суть звинувачення

З осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови у м. Одеса, розпорядження коштами місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію із приватним сектором ринку. Вони налагодили процес систематичного підкупу посадових осіб Одеської міської ради, які забезпечують ухвалення необхідних рішень.

У НАБУ вважають, що виконувач обов'язків заступника міського голови Одеси – керівник апарату виконавчого комітету Одеської міськради за листопад 2021 – серпень 2022 року отримав неправомірну вигоду на загальну суму понад 2,4 мільйона гривень за вчинення дій на користь злочинної організації, зокрема за забезпечення прийняття земель комісією рішень про відведення землі під будівництво наперед визначеним особам. У свою чергу, перший заступник та заступник міського голови Одеси отримали від організаторів злочинної організації 900 та 300 тисяч гривень відповідно.

Перший заступник міського голови Одеси за версією слідства контролював діяльність підлеглих управлінь — головних розпорядників коштів та надавав керівникам вказівки щодо зупинення розрахунків за ремонт доріг у місті. Такі дії створювали умови для отримання злочинної організацією неправомірної вигоди від підрядника за поновлення виплат. Підозрюваний також позитивно голосував у складі виконавчого комітету за рішення, якими встановлювалися тарифи на поводження з твердими побутовими відходами у місті Одесі та про зміни до бюджету, які відповідали інтересам злочинної організації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах