У Білгороді-Дністровському Одеської області замінили російськомовний в'їзний покажчик

У Білгороді-Дністровському Одеської області замінили російськомовний в'їзний покажчик.

У Білгороді-Дністровському Одеської області замінили російськомовний в'їзний покажчик. Фото: Facebook-сторінка Оксани Соколенко

Події
16 листопада 2022 18:10

У Білгороді-Дністровському Одеської області замінили російськомовний покажчик на в'їзді до міста. Про це повідомила депутат Білгород-Дністровської міськради Оксана Соколенко.

"Нарешті! Ми це зробили! Вітаю, українці – мешканці старовинного українського міста Білгород-Дністровський!" – написала Соколенко на своїй сторінці у Facebook.

Відео: Facebook-сторінка Оксани Соколенко

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У Білгороді-Дністровському замінили російськомовний покажчик на в'їзді до міста.У Білгороді-Дністровському замінили російськомовний покажчик на в'їзді до міста. Фото: Facebook-сторінка Оксани Соколенко

Зазначимо, що у середині вересня представниця Уповноваженого із захисту державної мови на півдні Ярослава Вітко-Присяжнюк повідомила, що мера Білгорода-Дністровського Віталія Грождана просять замінити російський постамент на в'їзді до міста. Представниця мовного омбудсмена наголосила, що згідно зі статтею 41 Закону України "Про функціонування української мови як державної", географічні назви, а також назви об'єктів топоніміки населених пунктів мають бути написані державною мовою.

"Підозрюю, що подібні покажчики є й в інших населених пунктів і тому принагідно звертаюся до предстаників місцевого самоврядування змінити їх відповідно до норм чинного законодавства щодо мови. Наголошую, що в умовах війни України проти російської федерації ігнорування вимог законодавства щодо обов’язкового застосування державної мови вкрай негативно сприймається громадянським суспільством та окремими громадянами України, які стали на захист держави та усвідомлюють значення української мови для майбутнього України", – написала Ярослава Вітко-Присяжнюк на своїй сторінці у Facebook.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах