У Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію про заборону на виїзд з місця проживання

У Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію про заборону виїзду з місця проживання.

У Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію про заборону виїзду з місця проживання. Фото: kyiv.depo.ua

Події
05 липня 2022 14:40

У Генштабі Збройних Сил України підтвердили, що в країні буде запроваджено заборону на виїзд військовозобов'язаних громадян з місця проживання без відповідної довідки від військкомату.

У своєму посту на Facebook-сторінці вони уточнили, що це правило передбачено у Законі України "Про військовий обов'язок та військову службу", який діє з 1992 року. Воно поширюється на призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідно до цієї норми закону, з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час їм заборонено залишати місце проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру укомплектування та соціальної підтримки. Щоб виїхати, потрібно йти у військкомат, у якому людина значиться, та отримати відповідну довідку.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що такий дозвіл видається терміном від 30 діб до року залежно від категорії суб'єкта.

Окремо розглядатимуть питання щодо осіб, які регулярно перетинають адміністративні кордони через службову чи особисту потребу.

Громадян попросили з розумінням поставитися до цих обмежувальних заходів, продиктованих законами України, умовами воєнного стану та ведення війни. При цьому ніде не вказується, чи йдеться про переїзд до іншого міста чи про звичайний візит "у справах" на невеликий проміжок часу.

Посада Генштабу ЗСУ.Посада Генштабу ЗСУ. Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Детального роз'яснення щодо цієї заборони наразі немає. У Генштабі обіцяють дати сьогодні детальне пояснення, кого саме торкнуться обмежувальних заходів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах