В Одесі листоноша присвоювала пенсії

В Одесі листоноша присвоювала пенсії.

В Одесі листоноша присвоювала пенсії. Фото: freepik.com/shurkin-son

Події
01 лютого 2023 15:49

В Одесі жінка-листоноша присвоювала пенсії. В умовах воєнного стану зловмисниця "нагріла руки" на чотирнадцятьох громадянах. За це їй загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що 43-річна одеситка, працюючи листоношою, отримувала у відділенні поштового зв'язку гроші, призначені для виплати пенсій місцевим жителям, у платіжних відомостях підробляла за людей підписи про отримання коштів, а готівку залишала собі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одразу після звернень ошуканих громадян жінку викрили. Усього за кілька днів жінка обдурила 14 громадян. Загалом вона незаконно привласнила понад 70 тисяч гривень пенсійних коштів.

Слідчі повідомили фігурантку про підозру. Йдеться про присвоєння чужого майна, яке було довірено особі, підробка офіційного документа, що засвідчується іншою особою, яка має право засвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підробником, та використання свідомо підробленого документа, зокрема вчинене повторно та в умовах воєнного стану. Максимальне покарання, яке загрожує жінці за такі злочини, – позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах