В Одесі безпідставно витратили 1,5 мільйона під час закупівлі генераторів

В Одесі мало не купили генератори на 1,5 мільйона дорожче, ніж потрібно.

В Одесі мало не купили генератори на 1,5 мільйона дорожче, ніж потрібно. Фото: rbc.ua

Події
15 лютого 2023 14:51

Прокурори попередили безпідставні витрати на півтора мільйона гривень із місцевого бюджету під час закупівлі дизельних генераторів. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, прокурори Одеської обласної прокуратури в ході опрацювання стану дотримання вимог ЗУ "Про публічні закупівлі" встановили, що одна з комунальних установ Одеської міської ради уклала з підприємством договори купівлі-продажу дизельних генераторів на суму понад 8,5 мільйона гривень із включенням ПДВ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Разом з тим, на сьогоднішній день операції з поставки генераторів на митну територію України звільнено від оподаткування незалежно від дати їх виготовлення або придбання на митній території України або ввезення на митну територію України (до дати введення пільги з оподаткування або після такої).

Враховуючи вищезазначене прокурори у порядку ст. 23 ЗУ "Про прокуратуру" направили листа Замовнику торгів із зазначенням виявлених порушень та необхідності їх усунення.

За наслідками розгляду запиту прокурора вартість договорів зменшили на розмір попередньо визначеного ПДВ на суму майже півтора мільйона гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах