В Одеській області попрощалися із двома захисниками України

В Одеській області попрощалися із двома захисниками України.

В Одеській області попрощалися із двома захисниками України. Фото: topor.od.ua

Події
11 липня 2022 12:38

Мешканці Одеської області попрощалися із двома захисниками України, які загинули на російсько-українській війні. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Лиманське агентство новин і Топор.

Так, жителі Візирської громади провели в останню путь воїна-героя Миколу Зайцева. Як розповів місцевий староста Володимир Жердецький, він виріс та проживав у селі Бутівка Дмитрівського старостинського округу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 2014 року воював, звільняючи нашу країну від російського агресора. Службу проходив танкістом у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді, до цього працював механізатором. Микола пройшов весь період АТО та отримав орден третього ступеня "За мужність". Коли був Іловайський котел, він самостійно, як водій бронетранспортера, вивозив поранених бійців, які залишалися на полі бою. 25 лютого 2022 року він пішов захищати нашу Батьківщину. Пройшов усі гарячі крапки. Був під Миколаєвом, Херсоном, Донецьком, Сєвєродонецьком. Біля села Маяки Миколаївської області, коли колона зупинилася, екіпаж його танка вийшов із машини і тут пролунав вибух. З екіпажу, а це п'ятеро людей, двоє загинули, зокрема й Микола, а троє поранено.

Загиблий Миколай Зайцев.Загиблий Миколай Зайцев. Фото: lan.od.ua



А 9 липня Ізмаїл попрощався із 19-річним захисником України Владиславом Гузенком, який загинув під Миколаєвом ще у березні. З початком війни Владислава призвали на військову службу та відправили до навчальної частини Болграда, а звідти – відрядження до Миколаєва. У ніч із 17 на 18 березня до казарми, де мирно спали солдати, прилетіла ворожа ракета. Протягом тривалого часу про його долю нічого не було відомо. Батьки не раз їздили на впізнання, але серед загиблих їхнього сина не було. І лише днями повідомили – ДНК експертиза підтвердила схожість матеріалу, взятого у батька із виявленим загиблим солдатом.

Похорон Владислава Гузенка.Похорон Владислава Гузенка. Фото: topor.od.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах