В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом

В Одесі попрощалися із бойовим медиком Павлом Загнибородом.

В Одесі попрощалися із бойовим медиком Павлом Загнибородом. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
23 сiчня 2023 17:33

Капітан Павло Загніборода з Одеси загинув 21 січня, виконуючи бойове завдання у складі медичної евакуаційної групи. Про це повідомляє Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України.

Павло народився у Вінниці. У цивільному житті він був лікарем-терапевтом. 1997 року з відзнакою закінчив Вінницький національний медичний університет. Був активним учасником Революції гідності. У 2014 році з Майдану пішов добровольцем на фронт та потрапив до лав 79 окремої аеромобільної бригади, де проходив службу на посаді начальника медичної служби батальйону. Демобілізувався у 2015 році.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З початком повномасштабного вторгнення, у березні 2022 року, знову повернувся допомагати побратимам. Цього разу приєднався до лав загону Морської охорони ДПСУ, а у травні – до 10 мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби.

У боях за Бахмут 48-річний Павло Загніборода виявив великий героїзм та сталеву витримку. У нього, як і у багатьох інших медиків на війні, був звичайний позивний Док. Він успішно справлявся з будь-яким бойовим завданням і як лікар у потрібний момент професійно надавав бійцям допомогу.

Вранці 21 січня Док виконував бойове завдання у складі медичної евакуаційної групи. Під час ворожого артилерійського обстрілу медик, на жаль, отримав численні поранення, які виявилися несумісними із життям.
Наказом Голови Держприкордонслужби Павлу Загнибороді надано чергове військове звання "майор" (посмертно).

У Павла залишилися дружина та сестра – які також лікарі та син, який зараз захищає Україну у складі Збройних Сил України.

Церемонія прощання відбулася сьогодні в Одесі – у Соборі Різдва Христового Православної Церкви України. В останній шлях Героя прийшли провести рідні, друзі та колеги по службі. Поховають Павла на цвинтарі в Одесі.

  • В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом фото
  • В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом фото 1
  • В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом фото 2
  • В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом фото 3
  • В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом фото 4

В Одесі попрощалися з бойовим медиком Павлом Загнібородом фото

Усі фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах