В Одеській міськраді розповіли, навіщо включили порт до номінаційного досьє для ЮНЕСКО

В Одеській міськраді розповіли, навіщо включили порт до номінаційного досьє для ЮНЕСКО.

В Одеській міськраді розповіли, навіщо включили порт до номінаційного досьє для ЮНЕСКО. Фото: morenews.net.ua

Події
03 жовтня 2022 10:14

Радник міського голови Одеси Микола Вікнянський пояснив, чому Одеський порт опинився в номінаційному досьє для ЮНЕСКО як об'єкт, який претендує на включення до охоронної зони.

За його словами, в ЮНЕСКО пояснили, що Одеса є місто-портом, тому порт має бути частиною охоронної зони. Однак це ніяк не завадить модернізувати його надалі та розвивати. При цьому в порту є кілька знакових споруд, які ми зобов'язані зберегти.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Український національний комітет Міжнародної ради з визначних пам'яток ІКОМОС оцінив ініціативу внесення історичного центру Одеси до основного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Їхня оцінка – один із обов'язкових етапів для подачі номінаційного досьє.

«Номінаційна документація об'єкта „Історичний центр портового міста Одеса” виконана на належному рівні. Унікальна неповторна цінність та критерії номінації визначені коректно, порівняльний аналіз є достатньо обґрунтованим. УНК ІКОМОС підтримує ініціативу внесення історичного центру Одеси до списку Світової спадщини ЮНЕСКО», – йдеться у листі ІКОМОС.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах