В Одеській ОВА розповіли, що гальмує процес перетину державного кордону та виїзд моряків

В Одеській ОВА розповіли, що гальмує процес перетину державного кордону та виїзд моряків.

В Одеській ОВА розповіли, що гальмує процес перетину державного кордону та виїзд моряків. Фото: usm.media

Події
26 вересня 2022 16:50

Сьогодні, 26 вересня, на нараді військової адміністрації Одеської області було обговорено проблемні питання практичної реалізації процедури виїзду моряків на роботу. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Так, однією з основних вимог Постанови Кабміну для перетину кордону є отримання моряками підтвердження від Адміністрації судноплавства щодо отримання копій освітніх та кваліфікаційних документів. Цей порядок та алгоритм розміщено на офіційному сайті Адміністрації судноплавства.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив на нараді Начальник Чорноморського міжрегіонального управління Адміністрації судноплавства Олександр Заборський, на сьогодні до подали заявки близько 8000 осіб. Підтвердження від Адміністрації судноплавства, які необхідні для виїзду моряків на роботу, вже отримали 1800 осіб. Але військово-облікові документи, порядок та методика з відповідними відмітками районних та міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки досі не затверджені. Це і гальмує процес перетину державного кордону та виїзд моряків на роботу на судах у складі екіпажів суден.

За підсумками наради обласна військова адміністрація готує звернення до Генерального штабу Збройних сил України щодо термінової необхідності затвердження Порядку видачі морякам дозволу на виїзд з місця проживання, який має видати відповідний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, з урахуванням озвучених зауважень під час наради. Крім того, надано доручення Чорноморському міжрегіональному управлінню Адміністрації судноплавства, Одеському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки та Південному регіональному управлінню Державної прикордонної служби України забезпечити прискорення процедур отримання необхідних копій, погоджень та дозволів, передбачених постановою Кабміну.

ВОВА обіцяли найближчим часом надати додаткові роз'яснення щодо процедури, порядку та строків отримання необхідних дозволів для перетину державного кордону моряками. Також з'явиться інформація про порядок перетину державного кордону громадянами України, які прямують до роботи на морських суднах, судах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден або для проходження практичної підготовки на судах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах