В ОК "Південь" розповіли, чому ворог продовжує завдавати ударів по острову Зміїний

В ОК "Південь" розповіли, чому ворог продовжує завдавати ударів по острову Зміїний.

В ОК "Південь" розповіли, чому ворог продовжує завдавати ударів по острову Зміїний. Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

Події
17 липня 2022 16:52

Російські окупанти продовжують бомбардувати Зміїний, щоб переконати жителів РФ у тому, що досі контролюють острів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на коментар начальниці об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк.

Так, в ефірі телемарафону UA разом Наталія Гуменюк заявила, що ворог шукає спосіб довести, що в нього є ще якісь сили для того, щоб переконати нас у своїй міці.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"І що він може ще зробити, як тільки час від часу вилітати і бомбардувати острів Зміїний? Оскільки намагається переконати хоча б своїх, що вони ним (тобто островом) володіють і якось його контролюють. Це була спроба розвідати, чи не розгорнуть там гарнізон, який можна знищити. Але поки що вони б'ють тією технікою, яку залишили самі", – заявила керівниця прес-центру Оперативного командування "Південь".

Також Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію на Херсонщині.

"Просування є, і ті, хто в ньому задіяний, знають, де вони і наскільки. Учасники цього процесу з боку мирного населення вже знають і дотримуються нашого режиму тиші. Ми їм вдячні. Ще трохи – і оголосимо населені пункти та території, які звільнені. ", - сказала вона.

Нагадаємо, 7 липня в Оперативному командуванні "Південь" повідомили про повну "зачистку" Зміїного та знищення понад трьох десятків ворожої техніки. Водночас війська РФ час від часу завдають по острову авіаційних ударів. Як повідомив полковник Владислав Назаров, у ніч з 16 на 17 липня ворог парою бомбардувальників Су-24 знову вдарив по залишках власної техніки на острові. Наших втрат внаслідок цього удару немає.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах