Військові розповіли, чи можлива зараз висадка російського десанту в Одесі

Військові розповіли, чи можлива зараз висадка російського десанту в Одесі.

Військові розповіли, чи можлива зараз висадка російського десанту в Одесі. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
19 сiчня 2023 14:18

З початку широкомасштабного вторгнення Росії на всій лінії узбережжя Чорного моря, зокрема в Одеській та Миколаївській областях, забезпечена протидесантна оборона. Про це заявив командувач військ Оперативного командування "Південь" генерал майор Андрій Ковальчук у коментарі для Military Media Center.

– Наше завдання – не залишити шансу противнику на реалізацію злочинних планів. Задум висадити свій десант росіяни з 24 лютого 2022 так і не змогли реалізувати. Це було б для них самогубством, – повідомив він, – Ми тримаємо напоготові сили протидії та готові застосувати зброю, саме тому ворожі кораблі тримаються віддалено, поза зоною поразки. Також для них підготовлено заміновані підступи з моря.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Андрій Ковальчук запевнив, що Сили оборони півдня не дозволили російським загарбникам висадитись на початку вторгнення, не дадуть їм цього зробити і тепер.

Зазначимо, що раніше у мережі з'явилася інформація про те, що Росія планує одразу кілька варіантів для наступу в Україні, включаючи "суїцидальні" плани щодо десантної операції в Одесі. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі 24 каналу.

Окупанти не відмовилися від планів окупувати Україну, ЗС РФ планує подальші дії щодо вторгнення. Проте вся інформація навколо оповита дезінформацією, щоб дезорієнтувати ЗСУ. Серед озвучених варіантів є інформація навіть про "екзотичний варіант" – висадження десанту в Одесі. Така операція буде суїцидальною для ворога, але розвідка вже спостерігала такі дії у ЗС РФ.

Він додав, що Україна обробляє всі можливі варіанти щодо настання ЗС РФ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах