Військові розповіли, навіщо вручають повістки на пляжах в Одесі і що це означає

Військові розповіли, навіщо вручають повістки на пляжах в Одесі, і що це означає.

Військові розповіли, навіщо вручають повістки на пляжах в Одесі, і що це означає. Фото: usionline.com

Події
17 червня 2022 09:34

Порядок денний на одеських пляжах - це не покарання за порушення і не прямий квиток на передову для всіх підряд. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Оперативне командування "Південь".

За словами військових, видачею повістки на пляжах поціновувачам відпочинку та купання вони нагадують, що в країні йде війна, і сили громадян призовного віку можуть знадобитися в організації охорони та оборони України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Військові вважають, що це один із методів налагодження комунікації, підвищення відповідальності та свідомості громадян у питаннях дотримання норм режиму воєнного стану, а також перевірка їхньої готовності виконати військовий обов'язок.

Що потрібно робити після отримання повістки

Необхідно прибути до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у зазначений термін, з відповідними документами, уточнити дані, підтвердити свій статус та готовність бути покликаним на військову службу. За неявку до територіального центру комплектування особам, які ухиляються від військового обов'язку, загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність.

При цьому в Оперативному командуванні зазначили, що на даний момент у законі відсутній механізм притягнення до відповідальності одеситів не користуватися пляжами та не купатися через загрозу підриву на міні. Тому їхні рейди пляжами – це турбота про здоров'я та безпеку людей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах