З пшеницею для Азії: за дві доби з портів Великої Одеси вийшли чотири судна

З пшеницею для Азії: за дві доби з портів Великої Одеси вийшли чотири судна.

З пшеницею для Азії: за дві доби з портів Великої Одеси вийшли чотири судна. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
17 грудня 2022 18:53

За дві доби з портів Великої Одеси вийшли чотири судна зі 145 тисячами тонн пшениці для Азії. Зокрема, з українського порту вирушив балкер STAR EMERALD із 71 тисячею тонн пшениці для Індонезії. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

На даний момент у портах Великої Одеси знаходяться під обробкою 23 судна, на які завантажують 734 тисячі тонн української агропродукції, а "зерновим коридором" рухаються три судна під завантаження 166 тисяч тонн агропродукції.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У Босфорі на інспекційну перевірку JCC очікують 92 судна. Черга продовжує зростати через штучне обмеження з боку РФ реєстрації на інспекцію.

Так, станом на сьогодні із 65 заявлених судів сторона агресора зареєструвала лише три судна. Така ситуація призводить до обмеження роботи українських портів і недоекспорту як мінімум трьох мільйонів тонн продукції на місяць.

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 558 суден, які експортували 14 мільйонів тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах