Новий ракетний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні.

Як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: Дмитро Мілютін/facebook.com

Події
07 липня 2022 08:19

Ніч із 6 на 7 липня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги и з ракетним ударом. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

Так, вночі на Одещині завдали ракетного удару. Дві ракети зруйнували два сільськогосподарських ангари. У одному з них зберігалося близько 35 тонн зерна. За попередніми даними, жертв немає.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

А вдосвіта, під час авіаційного обльоту та розвідки Зміїного, острів атакували двома ракетами повітряного базування. Істотно пошкоджено причал.

За словами Братчука, в області триває контрдиверсійна робота. Він зазначив, що Взяти Одесу ворог не здатний. Бойові частини з одеситами атакують окупантів на Південному напрямку.


Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", станом на ніч у Чорному морі ворог збільшив угруповання кораблів - ракетоносців. Нині тут 48 "Калібрів" на п'яти надводних та трьох субмаринах. Поруч і один великий десантний корабель.

Загроза ракетних атак залишається, морська десантна операція малоймовірна, але не скасована.

Тим часом Міноборони Росії намагається закидати Одеську область фейками про розташування військової техніки та підрозділів у соціально-гуманітарних та медичних об'єктах. Закликає міжнародні організації вплинути на українську владу, яка, нібито, таким чином утискує мирне населення, наражає його на небезпеку.

Водночас, самі окупанти на тій же Херсонщині ховають свою техніку та військових у лікарнях, дворах дитсадків та шкіл, в інших соціально значущих об'єктах, саме в надії, що цими місцями Збройні Сили України не вестиму вогонь.

Відео: facebook.com/okPivden

Згідно з ранковим зведенням Генштабу, в акваторії Чорного та Азовського морів противник утримує в готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах інфраструктури на території України чотири носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах