Збережи в закладки: адреси та контакти травмпунктів Одеси

Збережи в закладки: адреси та контакти травмпунктів Одеси.

Збережи в закладки: адреси та контакти травмпунктів Одеси. Фото: Vgorode

Події
08 сiчня 16:22

Поки в Одесі ожеледиця, Vgorode зібрав адреси та телефони травмпунктів, де городяни можуть отримати першу допомогу.

Також у травмпунктах за показаннями проводиться екстрена вакцинація від сказу при укусах тварин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Молдаванка

- міська клінічна лікарня №1, травмпункт – вулиця М'ясоїдівська, 32. Телефон: (048) 793 73 61

Центр

- міська лікарня №5 - Лідерсівський бульвар, 11, телефон (048) 700-00-54

Слобідка

- міська клінічна лікарня №11, травмпункт – вулиця Академіка Воробйова, 5. Телефон: (048) 793-23-85. Екстрена хірургічна допомога дітям надається цілодобово в обласній дитячій клінічній лікарні: вулиця Воробйова, 3

Селище Котовського

- консультативно-діагностичний центр №29, травмпункт – проспект Добровольського, 100. Телефон: (048) 754-90-18

Черьомушки

- міська клінічна лікарня №10 – вулиця Малиновського, 61, телефон (048) 705-91-03

Фонтан

- міська клінічна лікарня №18 – Фонтанська дорога, 110, травматологічний кабінет – з 09:00 до 13:00 та з 14:00 до 17:00 з понеділка по п'ятницю

Таїрова

- консультативно-діагностичний центр №20 – вулиця Левітана, 62, травматологічний кабінет – з 08:00 до 20:00 з понеділка по п'ятницю (рентгенкабінет працює з 8:00 до 18:00)

Заходи профілактики травм та обморожень взимку:

1. Намагайтеся не виходити на вулицю в снігопад чи сильний мороз без нагальної потреби, особливо у темний час доби. Якщо все ж таки доводиться вийти, виходьте заздалегідь, щоб нікуди не поспішати.

2. Одягайте зручне взуття на стійкій, бажано рифленій підошві. Не носіть взуття на високих підборах, шпильці.

3. Пересуватися снігом необхідно з підвищеною обережністю. Намагайтеся обходити обмерзлі місця. Ходіть неквапом, на напівзігнутих ногах, злегка розслабивши їх у колінах, спираючись на всю ступню.

4. Будьте особливо обережні під час переходу вулиці, не переходьте дорогу, особливо у недозволених місцях. Пам'ятайте, що гальмівний шлях у автомобілів на засніженій дорозі збільшується.

5. На зупинці стійте подалі від краю дороги, щоб не посковзнутись і не потрапити на проїжджу частину.

6. Руки під час ходьби не можна тримати в кишенях – це підвищує ймовірність травм падіння. При спуску зі сходів тримайтеся за поручні.

7. Вагітним жінкам не варто виходити на вулицю без супроводу.

8. У зимові морози не рекомендується вживати алкоголь перед виходом на вулицю. У стані сп'яніння можна отримати дуже тяжкі травми. Алкоголь також знижує чутливість до болю, людина нерідко не відразу звертається за медичною допомогою, так що травми загрожують ще й ускладненнями. Крім того, вживання алкоголю, всупереч поширеній помилці, викликає лише короткочасну ілюзію зігрівання, а загалом посилює втрату тепла.

9. Одяг повинен бути вільним і багатошаровим, що дозволяє утримувати тепло в прошарках повітря між шарами одягу. Верхній одяг обов'язково повинен бути непромокальним.

10. Не виходьте на мороз без рукавичок, шапки та шарфа. Кращий варіант - водовідштовхувальні та непромокаючі матеріали з хутром усередині. Перед виходом надвір відкриті ділянки тіла можна змастити захисним кремом.

11. Ноги повинні бути в теплі та сухості. У чоботи потрібно покласти теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягнути вовняні.

12. Як тільки на прогулянці ви відчули замерзання, необхідно якнайшвидше зайти в будь-яке тепле місце (магазин, під'їзд) для зігрівання та огляду потенційно вразливих для обмороження місць.

13. У дітей терморегуляція організму ще не повністю налаштована, а у людей похилого віку і при деяких хворобах ця функція буває порушена. Ці категорії людей більш схильні до переохолодження та обмороження. Якщо дитина в мороз гуляє вулицею, їй бажано кожні 15-20 хвилин повертатися в тепло та зігріватися.

Якщо через якийсь час після падіння відчули головний біль або суглоби, нудоту, якщо виникли набряки – терміново зверніться в травмпункт!

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах