Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців

CБУ накрила канал ухилістів у ЄС, які втікали через ПМР.

CБУ накрила канал ухилістів у ЄС, які втікали через ПМР. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
25 листопада 2022 13:00

СБУ ліквідувала канал втечі тих, хто ухиляється в ЄС із самопроголошеного Придністров'я. Їм допомагали мешканці Одеської області. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, у результаті масштабної спецоперації контррозвідки СБУ на кордоні із самопроголошеним Придністров'ям нейтралізували потужне злочинне угруповання, яке очолював "громадянин" невизнаної республіки. Зловмисники за участю корумпованого прикордонника організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку. Нелегальний "трафік" пролягав до сусідніх європейських країн через територію так званої "ПМР".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вартість таких послуг становила від 5,500 тисяч доларів із клієнта. Сума залежала від матеріальних можливостей та терміновості виїзду. Маршрути прихованої втечі ухилістів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Для проїзду пересіченою місцевістю зловмисники використовували автотранспорт. За даними слідства, до складу угруповання входило кілька мешканців ПМР. Саме вони підшукували потенційних клієнтів для нелегального виїзду до зарубіжних країн. При цьому мешканець невизнаного Придністров'я виконував роль "провідника" та надавав відповідні інструкції щодо подальших дій за кордоном. Співробітники СБУ задокументували злочинну схему та затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох "втікачів".

Під час обшуків за місцями знаходження затриманих правоохоронці виявили: готівку, отриману незаконним шляхом, а також мобільні телефони з доказами протиправних дій. Наразі фігурантам повідомили про підозру в частині третій статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  • Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців фото
  • Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців фото 1
  • Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців фото 2
  • Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців фото 3
  • Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців фото 4

Жителі Одеської області та ПМР налагодили канал втечі ухильців фото

Усі фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах