Одесит завоював срібло на мультиспортивному чемпіонаті Європи

Одесит здобув срібло на мультиспортивному чемпіонаті Європи.

Одесит здобув срібло на мультиспортивному чемпіонаті Європи. Фото: worldrowing.com

Спорт
15 серпня 2022 15:29

Одеський спортсмен Роман Полянський відкрив рахунок медалям збірної України на мультиспортивному чемпіонаті Європи, що проходить у Мюнхені. Він завоював срібло в параакадемічному веслуванні у класі одинаків (клас PR1). Про це УНН повідомили в обласному відділенні Національного олімпійського комітету України.

У фіналі 35-річний одесит подолав 2000 метрів з результатом 9.46,44, поступившись італійцеві Джакомо Періні (9.38,48). Третє місце отримав британець Бенджамін Прітчард (9:53,75). Італієць одразу вийшов уперед, а українець довгий час йшов третім і лише після половини дистанції випередив британського весляра.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Роман Полянський – паралімпійський чемпіон 2016 та 2020 років. Крім того, у його колекції золоті медалі чемпіонату світу 2019 та чемпіонатів Європи 2020 та 2021 років, а також срібні медалі чемпіонату світу (2017, 2018).

Параакадемічне веслування – вид спорту для людей з інвалідністю. Клас PR1 (обмежений контроль тулуба) – у човна фіксоване сидіння, а весляр прив'язаний ременем на рівні грудей, що дозволяє рухати лише плечима та руками.

Окрім Романа, Одеську область на мультиспортивному Євро представляють ще два спортсмени: 24-річний майстер спортивного скелелазіння Костянтин Павленко та 26-річний штовхач ядра Роман Кокошко.

Мультиспортивний чемпіонат Європи проходить вже вдруге (вперше – у 2018) і включає змагання з 12 видів спорту: з легкої атлетики, велосипедного спорту, спортивної гімнастики, академічного веслування, тріатлону, скелелазіння, настільного тенісу, пляжного волейболу,.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах