Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом

Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом - фото

Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом - фото

Техно
29 березня 17:00

Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом

Через ворожі обстріли в Одесі до всіх складнощів знову додались відключення електроенергії. Разом з тим, багатьом мешканцям міста на паузу доводиться ставити роботу й навчання, оскільки перестає функціонувати ще й інтернет.

Проте за таких обставин є вихід – інтернет-доступ за сучасною технологією GPON.

Попри відключення енергопостачання, з інтернетом залишаються абоненти швидкісного енергоефективного інтернету Vodafone Gigabit Net, який побудований саме на мережі GPON, і працює до 72-х годин навіть, якщо в будинку немає світла.

Фахівці телеком-оператора Vega, який відповідає за напрямок фіксованого інтернету Vodafone Україна, поділилися, як вдається забезпечувати безперебійний зв’язок.

Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом фото 1Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом фото 1

«Усі технічні майданчики нашої мережі GPON повністю забезпечені акумуляторними батареями, які можуть тримати живлення близько доби. У разі необхідності підтримувати роботу сервісів без електропостачання довше, наші співробітники підключають генератори й підтримують роботу обладнання далі. Нерідко зараз доводиться працювати зранку до ночі  без вихідних й за будь-яких погодних умов та головне, що наші абоненти залишаються на зв’язку», - розповідає Олексій Богопольський, керівник технічного блоку «Південь» Vega.

Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом фото 2 1Відсутнє електропостачання: як за таких умов залишатись зі швидкісним інтернетом фото 2

Унікальність технології GPON полягає в тому, що між операторським та клієнтським обладнанням немає активних елементів, тож якщо провайдер заживив своє на майданчику, а абонент своє в квартирі, то інтернет буде! При цьому у Vega відзначають, що ще не всі користувачі знають, як саме налаштувати безперебійну роботу термінала та роутера у квартирі. Для цього на сайті Vodafone Gigabit Net є ціла інструкція, як організувати альтернативне живлення клієнтського обладнання вдома.

У компанії зазначають, що попри збільшення попиту забезпечують швидке підключення до мережі та оперативно реагують на черги з охочих.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах