Одесити витратили більше 180 мільйонів доларів на нові автомобілі

Минулого року одесити витратили більше 180 мільйонів доларів на нові автомобілі.

Минулого року одесити витратили більше 180 мільйонів доларів на нові автомобілі. Фото: autoportal.ua

Транспорт та інфраструктура
07 лютого 2022 11:55

У 2021 році в Одесі та області зареєстрували 4800 нових автомобілів загальною вартістю понад 180 мільйонів доларів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на сайт із продажу авто RST.ua.

Показово, що одесити та жителі області переважно купували автомобілі середнього цінового сегменту. Тогоріч кількість машин, реалізованих у даній категорії, сягнула 2 700. При цьому рекордну кількість автомобілів, що виїхали з автосалонів, зареєстрували у квітні. Тоді вдалося продати 480 машин. 

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram. 

ТОП-5 найбільш популярних в Одесі в 2021 році моделей автомобилів.ТОП-5 найбільш популярних в Одесі в 2021 році моделей автомобилів. Фото: rst.ua

Найбільшою популярністю минулого року в Одеському регіоні користувався бренд Toyota. Таких авто вдалося продати сім із половиною сотень. Лідером серед моделей став корейський кросовер Kia Sportage, що покрив 6,5% ринку. Також серед автомобілів, які часто реєстрували одесити, опинилися Toyota RAV4 і Renault Sandero.

З автомобілів бюджетного сегменту (до 17 тисяч доларів) в Одесі та області найчастіше купували Renault Sandero. Лідером середнього цінового сегмента (від 17 тисяч доларів до 35 тисяч доларів) став Kia Sportage. А ось у сегментах бізнес (від 35 тисяч до 70 тисяч доларів) та преміум (від 70 тисяч доларів) передові позиції зайняли Toyota Land Cruiser Prado та Audi Q8 відповідно.

Загалом кількість зареєстрованих за минулий рік автомобілів в Україні сягнула 102 тисяч. На придбання авто українці витратили понад три мільярди 300 тисяч гривень. Найпопулярнішим брендом стала Toyota, а лідером продажів серед моделей – корейський кросовер Kia Sportage.

Нагадаємо, у серпні минулого року до п'ятірки популярних серед одеситів автомобілів потрапили кросовер Kia Sportage, Renault Sandero, Toyota RAV4, Renault Duster та Mitsubishi Outlander.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах