Траса Одеса-Рені перевантажена фурами через війну: їй загрожує руйнація

Трасу Одеса-Рені перевантажено фурами через війну: їй загрожує руйнація.

Трасу Одеса-Рені перевантажено фурами через війну: їй загрожує руйнація. Фото: facebook.com/DSBT.UA

Транспорт та інфраструктура
04 травня 2022 14:14

Траса "Одеса-Рені", яка є дорогою стратегічного значення, руйнують фури. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на депутата Татарбунарської міськради Володимира Гажійського.

Так, він звернувся до керівників органів місцевого самоврядування, Одеського представництва "Укртрансбезпеки", голови обласної військової адміністрації, патрульної служби та безпосередньо до перевізників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, траса міжнародного значення будувалася довго та з великими ресурсними витратами. Одеса-Рені має бути максимально захищеною від руйнувань, які викликають перевантажені фури. Поки немає літньої спеки, потрібно підготувати всі прилади, що зважують, для багатотонних вантажівок, тому що в спеку під величезними вантажами дорога дуже швидко зруйнуватися.

Зазначимо, що з 3 травня "Укртрансбезпека" відновила контроль за дотриманням габаритно-вагових норм. А біля пункту пропуску "Маяки-Зручне" на трасі Одеса-Рені розпочав роботу пост габаритно-вагового контролю. За перші 12 години роботи там знайшли 19 порушників. У 17 з них перевантаження становило понад 30%.

У прес-службі відомства наголосили, що закриття морських портів суттєво збільшило навантаження на автодороги південних регіонів, зокрема Одеської області. Моніторинг транспортних засобів у квітні показав системне недотримання перевізниками габаритно-вагових норм, що негативно впливає на стан дорожнього покриття та ускладнює рух автошляхами.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах