Стало відомо, який найдорожчий автомобіль ввезли в Україну за 4 місяці війни

Стало відомо, який найдорожчий автомобіль завезли в Україну за 4 місяці війни.

Стало відомо, який найдорожчий автомобіль завезли в Україну за 4 місяці війни. Фото: t.me/stranaua/50334

Транспорт та інфраструктура
03 липня 2022 22:13

Незважаючи на повномасштабну війну з Росією, жертвами якої стали вже тисячі людей, а біженцями - мільйони, деякі жителі України почуваються у фінансовому плані дуже впевнено і купують у Європі автомобілі, на яких їздять лише мільйонери.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні знову діють скасовані на початку війни мита, акцизи та 20% ПДВ на імпортні товари. Це також стосується ввезення автомобілів громадянами з-за кордону.

Червень став останнім і найбільшим за кількістю ввезених авто - 44% або 105 300 авто. За останні дні червня темп за добу збільшився до 7500 автомобілів. У травні за пільговим розмитненням завезли 98000 машин, у квітні - всього 33500.

Донедавна вважалося, що найдорожчим автомобілем, ввезеним в Україну в період воєнного стану, став "кубик" Mercedes G-class за 220 тис. дол.

Проте депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі повідомив, що машиною-рекордсменом стала Ferrari Roma 2020 року. Її вартість – 221,4 тис. дол. За рахунок того, що авто ввезли в період податкових та митних пільг, її власник заощадив 71,3 тис. доларів. "На бензин точно вистачить", - написав з іронією депутат.

Ця машина, яка може їздити з божевільною швидкістю 300 км/год, була помічена у Львові на вулицях міста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах