На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман

На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман.

На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман. Фото: t.me/OdeskaRDA

Транспорт та інфраструктура
24 травня 2023 19:01

Між Білгородом-Дністровським та Овідіополем знову курсуватиме пасажирський катер. Про це повідомили у пресслужбі Одеської районної військової адміністрації.

Маршрут уже відпрацювали у тестовому режимі з урахуванням усіх вимог безпеки військового командування. За один рейс скористатися послугами катера зможуть до 50 осіб.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Компанія-перевізник "Нібулон" провела відповідні роботи з підготовки судна, промірів глибин та тралення акваторій.

  • На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман фото
  • На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман фото 1
  • На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман фото 2
  • На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман фото 3

На Одещині запустять пасажирський катер через Дністровський лиман фото

Фото: t.me/OdeskaRDA

"Враховуючи великий попит та успішну практику минулого року вирішено і у 2023 році відкрити пасажирське водне сполучення через Дністровський лиман за маршрутом: Овідіополь – Білгород-Дністровський. Пасажирське судно на підводних крилах буде відправлятися від причалу №1 у Білгород-Дністровському до причалу "Нова пристань" в Овідіополь мінімум три рази на день та три рази у зворотному напрямку. Нещодавно, спільно з командувачем "ОСУВ Одеса" Едуардом Москальовим та виконуючим обов'язки голови Одеської обласної державної адміністрації Борисом Волошенковим і представниками компанії "Нібулон" ми зробили тестовий перехід на ділянці Дністровського лиману, де заплановано відновлення пасажирського сполучення між Овідіопольскою та Білгород-Дністровською громадами. Робота цієї переправи через Дністровський лиман дасть можливість людям за 20-30 хвилин пересісти у Овідіополі на місцеві автобуси та дістатися Одеси приблизно за годину. Вже найближчим часом це сполучення запрацює", – повідомив начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

Нагадаємо, минулого року вперше за останні 20 років почали виконувати пасажирські перевезення через Дністровський лиман між Овідіополем та Білгородом-Дністровським. За час курсування катера, з серпня до 30 жовтня 2022 року, вдалося перевезти понад вісім тисяч пасажирів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах