На Одещині з'явиться платна дорога (оновлено)

На Одещині з'явиться платна дорога.

На Одещині з'явиться платна дорога. Фото: barbanews.com

Транспорт та інфраструктура
26 червня 2023 09:05

На Одещині може з'явитися платна дорога. Про це повідомляє голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм.

Так, Мінвідновлення готує техніко-економічне обґрунтування для платних доріг у п'яти областях, у тому числі й на Одещині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час круглого столу "Траспорт, логістика та інфраструктура", що відбувся на полях Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні, було обговорено платні дороги в Україні. Перші проекти хочуть реалізувати у Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській та Полтавській областях. Загальна вартість проекту може становити $6,5 мільярдів.

Над "платними дорогами" почали працювати ще до повномасштабного вторгнення. Наразі вже фактично зареєстрували законопроект, який дозволяє його реалізувати. Для цього залучатимуть партнерів. За словами глави Держагентства відновлення, деякі компанії Європи вже зацікавлені в цьому.

Уточнення: платні дороги не для всіх, а тільки для вантажного транспорту.

Мова у публікації Мінвідновлення йшла про співпрацю між Агентством та партнерами, що може стосуватися як будівництва, реконструкції, так і капітального ремонту стратегічних автомобільних доріг та великих мостів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах