Будівництво мосту через Дністровський лиман під час війни: в ОВА виступили проти

Будівництво мосту через Дністровський лиман під час війни: в ова виступили проти.

Будівництво мосту через Дністровський лиман під час війни: в ова виступили проти. Фото: slovoidilo.ua

Транспорт та інфраструктура
10 серпня 2023 16:15

Будувати новий міст через Дністровський лиман на Одещині під час війни небезпечно. Про це розповів заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Роман Григоришин на брифінгу у Медіацентрі Україна-Одеса.

"Зв'язок із величезною територією одеської Бессарабії відбувається лише через зруйнований міст біля Затоки, в який потрапляли багато разів, і дорогу, що проходить територією Молдови. Страшно уявити, що буде, якщо якийсь катаклізм станеться з цією дорогою... У нас поки що немає розуміння, цим закінчиться війна, чи Бесарабія буде в безпеці. Міст це не забаганка чиновників і не фантастична ідея архітекторів, це питання національної безпеки", – зазначив чиновник.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що будівництво такого об'єкту триватиме не місяць і не рік, і ніхто не вкладатиме грошей у його будівництво під час війни.

"Але щоб цей міст був профінансований, наприклад, за ресурси Європейського союзу, нам потрібно включити його до стратегії розвитку, розробити проектну документацію і потім шукати джерела фінансування. Нам потрібно, щоб уже після війни було розуміння, як будувати цей міст та за які кошти ", – додав чиновник.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах