На Одещині набуває чинності літня заборона на рух фур вдень

На Одещині набуває чинності літня заборона на рух фур вдень.

На Одещині набуває чинності літня заборона на рух фур вдень. Фото: facebook.com/oda.odesa

Транспорт та інфраструктура
28 червня 08:16

На Одещині 1 липня 2024 року тимчасово вводять сезонне обмеження для руху фур у денний час. Цього вимагають Закони України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги" та постанову КМУ № 879 "Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування". Про це повідомляє Одеська ОВА.

Для збереження дорожнього покриття вантажівкам заборонено рухатися за температурних показників повітря понад +28 градусів Цельсія. Заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 тонни та навантаженням на вісь понад сім тонн.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заборона діє з 10:00 до 20:00. З 20:00 до 10:00 рух вантажного транспорту буде дозволено.

Перечекати спекотного періоду водії можуть на майданчиках для тимчасової стоянки у смугах відведення автомобільних доріг та біля об'єктів дорожнього сервісу.

На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлені відповідні дорожні знаки, що забороняють, та інформаційні щити.

Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформували про відповідні органи виконавчої влади та асоціацію автомобільних перевізників.

Обмеження не застосовуються для транспортних засобів, що використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, вантажів, що швидко псуються, живих тварин і птахів, військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони та інше.

Умови та тимчасові обмеження переглядатимуться залежно від прогнозованої та фактичної температури повітря.

Зазначимо, що обмеження за часом встановлюватимуться залежно від районування території України та з урахуванням дії комендантської години.

Підприємствам, які займаються перевезенням вантажів, рекомендовано звернутися до Одеської ОВА для консультації та подальшого отримання перепусток у комендантську годину за телефонами: (048) 718-93-87, (048) 718-96-86 Консультація буде здійснюватися з понеділка по п'ятницю. Телефон для отримання перепусток: (095) 656-29-64.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах