Абонемент №7. Даниэль Лебхардт (Венгрия)

Афиша - Концерты - Абонемент №7. Даниэль Лебхардт (Венгрия)

Афиша - Концерты - Абонемент №7. Даниэль Лебхардт (Венгрия)

 Піаніст Даніель Лебхардт виступить у Києві 5 лютого у Національній філармонії України у рамках абонементу "Мистецтво фортепіанної гри" вперше із сольним концертом виступить молодий, але відомий угорський піаніст Даніель Лебхардт. Він виконає твори класиків – німців Йоганна Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена та угорців Ференца Ліста та Бели Бартока. Зокрема, звучатиме цикл "На відкритому повітрі" Бели Бартока. Відомо, що у 1920-і роки композитор, піаніст, музикознавець-фольклорист, Бела Барток як представник нової угорської школи був однією із центральних постатей музичного життя Європи.

Саме ці роки були фортепіанними в його житті. Адже, "Імпровізації на угорські селянські пісні", два фортепіанні концерти, соната, "Дев’ять маленьких п’єс" і цикл "На відкритому повітрі" створено Бартоком у цей період. Водночас, окрім написання музики, Барток посилено займався науковою роботою в сфері фольклористики, поєднуючи з виконавською та педагогічною діяльностями.

Бела Барток був одним з найбільш глибоких і впливових новаторів XX століття, якому вдалося створити власний унікальний стиль. Наступного року світ святкуватиме його 140-річчя від дня народження. Програма: Й.С. Бах – Партита № 6 мі мінор, BWV 830 Ф.Ліст – Етюд №11 ре-бемоль мажор "Вечірні гармонії" (з циклу "Трансцендентні етюди" S139) Ф. Ліст – Іспанська рапсодія, S 254 Л. Бетховен – Соната мі-бемоль мажор, тв.31 № 3 Б. Барток – Сюїта для фортепіано "На відкритому повітрі", Sz 81 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Instagram, Facebook, Viber

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях