Дегустація глінтвейну та презентація мистецького проєкту: куди піти в Одесі цього тижня

Дегустація глінтвейну і презентація мистецького проєкту: куди піти в Одесі цього тижня. || Фото ілюстративне: freepik.com

Робочі будні – не привід відмовляти собі у відпочинку. Найближчими днями в Одесі пройде низка цікавих заходів: концерт, вистави, дегустація, творча зустріч та презентація мистецьких робіт.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом найближчих п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ "ЕРА ВОДОЛІЯ. СТИХІЯ МУЗИКИ У ВОДІ"

Заслужені артистки України Діана Гульцова (фортепіано) та Лілія Давиденко (мецо-сопрано), лауреати міжнародних конкурсів Ганна Слободяник (сопрано), Євген Філіпенко (читач), Анастасія Северюхіна (концертмейстер) та інші артисти подарують глядачам незабутній вечір живої музики. Лектор-музикознавець – заслужений працівник культури України Ганна Розен.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 28 лютого о 17:00

ВАРТІСТЬ: 70 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХУДОЖНІХ РОБОТ "ЗЕМЛЯ ПОВЕРНЕННЯ, ЗЕМЛЯ ТУРБОТИ"

Презентація результатів проєкту, над яким художники Катерина Бучацька, Андрій Рачинський, Данило Ревковський, Петро Армяновський, Віктор Костянтинов, Іван Скоріна, Ксенія Щербакова, Ксенія Янус, Максим Іванов та Ася Баздирєва працювали з осені 2022 року в рамках лабораторії мистецьких досліджень. У своїх роботах художники і художниці стосуються різних питань: від того, як ми запам'ятаємо цю війну і які матимемо меморіали, до аналізу звукового досвіду перебування у відносно безпечних місцях під час повітряної тривоги. Окрім презентації мистецьких робіт, у програмі заходу міркування над завданнями мистецтва під час війни. На випадок повітряної тривоги у бібліотеці є облаштоване укриття.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 28 лютого о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

СВЯТКУВАННЯ БАБИ МАРТИ

1 березня на Балканах відзначають свято Мартениця та дарують своїм близьким двоколірний червоно-білий амулет – мартеничку. У перший день весни 2023 року одеситам та гостям нашого міста також пропонують виготовити мартеничок, яких прийнято майструвати саме на 1 березня – початок господарського року за болгарськими традиціями. Також відвідувачі зможуть поласувати баницею і випити келих болгарського вина. Зарезервувати місце можна за телефоном +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 1 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 390 гривень

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ІЗ ПИСЬМЕННИЦЕЮ СВІТЛАНОЮ ДОНСЬКОЮ

Творча зустріч із поетесою, письменницею, членом Пушкінської премії при Будинку Вчених та автором книги "Ша! Чутки ходять за Одесу..." Світланою Донський. У літературно-музичній програмі візьмуть участь: співачка-лауреат конкурсу "Мадам Одеса-2006" Тетяна Іванова, юна одеситка Маша Труфкіна, співак та артист оригінального жанру Сергій Шмаков, поет та актор Сергій Подтинченко, співак, композитор, поет-пісняр, академік італійської вокальної школи Дмитро Іспеков, а також лауреат міжнародного джазового фестивалю Одеси, VI премії Юрія Кузнєцова та VI національної премії "Діти гордість України" 2021 року у номінації "інструментальний жанр" Віталій Непомнящий. Ведучий заходу – студент академії акторської майстерності "Квадрат" Ігнат Співак.

Благодійні внески, зібрані на зустрічі, використають для організації занять, майстер-класів та концертів для дітей-переселенців та тимчасово переміщених до Одеси сімей.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 1 березня о 16:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

ВИСТАВА "ОСТАННЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ"

Вистава про те, що відбувається у потойбічному світі. Головний герой вже мертвий, проте вчинки, які людина робила за життя, мають свої наслідки і після смерті, а для того, щоб продовжити шлях, потрібно щось зробити. Про те, що потрібно зробити, аби рухатися далі, і розповідає "Останнє попередження".

ДЕ: Одеський обласний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 2 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ГЛІНТВЕЙНА

Одеситів та гостей міста запрошують на святкування міжнародного дня глінтвейну. У програмі дегустація чотирьох глінтвейнів із червоного вина та одного глінтвейну з білого вина, участь у лотереї, а також приз за найкращий рецепт глінтвейну. Забронювати місце можна за телефоном +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 3 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 470 гривень (у вартість входять п'ять видів глінтвейну, легкі закуски, призи)

ВИСТАВА "ОБЕРЕЖНО, ЄВА!?"

Прем'єра комедії на дві дії. Організатори зазначають, що відколи людство через Єву втратило рай, всі Єви намагаються облаштувати своїм чоловікам рай на Землі. Іноді з цього Раю виходить пекло, але зате з жінкою-феєрверком точно не скучатимеш. Режисер-постановник вистави – Олена Пушкіна.

ДЕ: Одеський обласний академічний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 3 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 300 гривень

Последние новости