Концерт Арсена Мірзояна та фестиваль сучасного мистецтва: куди піти в Одесі цими вихідними

Концерт Арсена Мірзояна та фестиваль сучасного мистецтва: куди піти в Одесі цими вихідними. || Фото: cvd.vn.ua

Вже цими вихідними в Одесі виступить Арсен Мірзоян, відбудуться кінопокази та пройде фестиваль сучасного мистецтва.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі цієї суботи та неділі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА "ДВА ДНІ І ДВІ НОЧІ НОВОЇ МУЗИКИ"

Протягом двох днів в Одесі проходитиме ХХVІІІ Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва. Цього року фестивальну програму присвячено героїчній боротьбі українського народу проти російських загарбників.

Як повідомили організатори фестивалю, програма об'єднає твори українських та зарубіжних композиторів, що написані під час війни і відображають незламність українського народу та Збройних сил України.

"Музика покликана стати виразом людського існування у всій його глибині, з усіма його стражданнями, розпачом, страхом смерті та загибелі і, однак, служить знаком надії, опору та віри у швидку та неминучу Перемогу", – йдеться у повідомленні.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 26 та 27 серпня о 16:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

КОНЦЕРТ ODYSSAY & INDIFFERENT GUY

Відео: YouTube-канал Radio Intense

Український електронний дует ODYSSAY & Indifferent Guy виступить в Одесі. Організатори відзначають, що треки даних виконавців – це поєднання унікального вокалу та енергійного вайба progressive house та melodic techno.

Прибуток від заходу перерахують медичному закладу Одеси на допомогу пораненим військовим.

ДЕ: Ibiza Beach Club, пляж Аркадія, 2

КОЛИ: 26 серпня о 19:00

ВАРТІСТЬ: до 20:00 вхід вільний, квитки – від 500 до 700 гривень

ОДЕСЬКА КАМЕРАТА TANGO DE LA NOCHE

Інструментальний колектив солістів оркестру Одеського Національного Театру Опери та Балета виконає твори відомих композиторів П'яццоли, Гольяно, Карделіса та Коломб'єра. Європейська музика прозвучить в оригінальних оркестровках.

ДЕ: Euroatlantic Event Hall в Uniion, вулиця Троїцька, 43

КОЛИ: 26 серпня о 19:30

ВАРТІСТЬ: від 300 до 600 гривень

КІНОПОКАЗИ ФІЛЬМІВ "ЗЕМЛЯ" ТА "ВЕЧІР НА ІВАНА КУПАЛА"

У рамках другого фестивалю сучасної культури "ПОРУЧ" та проєкту "Ре/Візія" – виставки сучасних плакатів до культових українських фільмів – кінознавець Довженка-Центру Олена Пензій 26 серпня презентує стрічку "Земля" (1930) Олександра Довженка, а кінознавець Довженка-Центру Станіслав Бітюцький – фільм "Вечір на Івана Купала" (1968) Юрія Іллєнка.

Стрічка "Земля" – найвідоміший український фільм, визнаний шедевром світового кіномистецтва. Цей фільм, який уже за дев'ять днів після виходу в прокат потрапив під заборону, продемонстрував усю неоднозначність українського цивілізаційного вибору 1920-х років, кульмінацією якого стала драматична колективізація. Також "Земля" посіла друге місце у списку "100 найкращих фільмів в історії українського кіно", складеному Довженком-Центром.

Фільм "Вечір на Івана Купала" – другий фільм Юрія Іллєнка як режисера-постановника. Ця стрічка була заборонена радянською цензурою. В основі сюжету однойменна розповідь Миколи Гоголя, де за розповідю про українського Фауста режисер Юрій Іллєнко сховав справжню міфологічну історію України – від козацтва та татарських набігів до потьомкінських сіл та паломництва у Києво-Печерській Лаврі. Фільм "Вечір на Івана Купала" посів 33 місце в рейтингу "100 найкращих фільмів в історії українського кіно" від Довженка-Центру.

ДЕ: Одеський національний художній музей, вулиця Софіївська, 5А

КОЛИ: 26 та 27 серпня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 150 до 250 гривень

КОНЦЕРТ АРСЕНА МІРЗОЯНА

Відео: YouTube-канал Арсен Мірзоян

Виконавець, якого називають "сталевим голосом України", український співак вірменського походження, учасник шоу "Голос країни", заслужений артист України (2020) – Арсен Мірзоян – виступить в Одесі із двогодинною концертною програмою.

З 2014 року Арсен Мірзоян їздить на фронт, допомагає армії та зустрічається з людьми на звільнених територіях. Саме під враженням від побаченого та почутого у деокупованих містах музикант написав пісні "Моя країна", "Херсон" та "Вальс Ірпінь".

Організатори відзначають, що на цьому концерті "глядачів чекає дві години божевільного драйву, справжньої чоловічої лірики, фантастичної атмосфери просто неба та улюблених пісень".

ДЕ: Літній театр у Міськсаду, вулиця Преображенська, 24

КОЛИ: 27 серпня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 400 до 1 500 гривень

ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНИЙ ВЕЧІР "НЕНАГЛЯДНА, ГОРДА, ЄДИНА МОЯ УКРАЇНА"

У рамках проєкту "Недільні зустрічі" в Одесі відбудеться літературно-музичний вечір, присвячений 32-м річниці Незалежності України.

Свої твори прочитають відомі одеські поети та прозаїки: Галина Маркелова, Кларисса Ярошевич, Ганна Михалевська, Олександр Хінт, Ганна Стремінська, Ігор Божко, Владислав Китик, Людмила Шарга, Ольга Лесовікова та Інна Квасівка. Також у програмі вечора українські пісні у виконанні одеських співачок Єлизавети Скорби та Ангелини Кузнецової.

ДЕ: Одеський літературний музей, вулиця Ланжеронівська, 2

КОЛИ: 27 серпня о 14:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

Последние новости