З 18 березня у православних та греко-католицьких віруючих розпочався Великий піст, який триватиме до 4 травня. У цей період заборонено вживати продукти тваринного походження, зокрема м'ясо, рибу та яйця. Втім, навіть пісне меню може бути смачним, поживним та ситним.
Vgorode дізнався, в яких закладах Одеси є пісне меню та з яких страв воно складається.
Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.'
РЕСТОРАН YUG
У період Великого посту в ресторані локальної та середземноморської кухонь YUG готують: кукурудзяний суп, стейк із броколі з мусом, спаржу на грилі.
У постійному меню закладу сніданки, холодні та гарячі закуски, хумус, піца, паста, салати, супи, гарніри, рибні та м'ясні делікатеси, грецькі мезе, хачапурі, страви для дітей та десерти. Також є коктейльна карта, бар та велика колекція вин.
АДРЕСА: Маячний провулок, 15
ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 22:00
ВАРТІСТЬ пісних страв: від 183 до 195 гривень
КОНТАКТИ: +380 68 50 45 000, сайт, Facebook, Instagram
РЕСТОРАН CELLINI
Пісне меню у цьому закладі складається з чотирьох розділів: закуски та салати, супи, основні страви та десерти. Так, у період посту в Cellini можна замовити:
- гуакамоле з томатами та фокаччо;
- хумус з оливками та салатом;
- салат з артишоками та в'яленими томатами;
- салат з кіноа та печеним гарбузом;
- суп каррі з цвітної капусти;
- собу з овочами та грибами шиїтаки;
- ризото з гарбузом та фісташкою;
- овочі WOK з копченим гарбузом;
- штрудель з яблуками та родзинками.
У постійному асортименті страви середземноморської кухні в авторській інтерпретації та страви місцевих рецептів одеської кухні: різні закуски, салати, супи, паста, ризото, основні страви, гарніри, десерти, гарячі напої. Окремий розділ у меню займають страви української кухні.
АДРЕСА: проспект Українських Героїв, 12
ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00
ВАРТІСТЬ пісних страв: від 110 до 330 гривень
КОНТАКТИ: +38 050 39 58 280, сайт, Facebook, Instagram
РЕСТОРАНИ OLIO PIZZA
У пісному меню мережі італійських ресторанів основні страви, десерти та навіть напої:
- хумус;
- запечений перець;
- салат із буряка;
- салат з овочів;
- томатно-овочевий суп;
- гречана локшина з овочами;
- равіолі з картоплею та грибами;
- піца з овочами гриль;
- стейк із цвітної капусти;
- картопля по-домашньому з печерицями;
- запечений батат із ікрою з баклажанів;
- вишневий штрудель;
- кокосове суфле з мангово-маракуйовим соусом;
- обліпиховий морс;
- лимонад із журавлини та лимона;
- компот із ягід;
- чай "Апельсин-маракуя".
Тим, хто не дотримується посту, варто заглянути в Olio Pizza, щоб поласувати піцою, пастою, ньоккі, равіолі. Також в асортименті різні салати, супи, гарніри, м'ясні та рибні страви, сніданки та десерти.
АДРЕСА: вулиця Буніна, 35; вулиця Гаванна, 7; проспект Добровольського, 114/1А
ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 22:00
ВАРТІСТЬ пісних страв: від 45 до 215 гривень
КОНТАКТИ: +38 048 78 80 242 (Буніна), +38 048 78 83 900 (Гаванна), +38 048 79 59 000 (Добровольського), сайт, Instagram
РЕСТОРАН "КУМАНЕЦЬ"
До посту в ресторані української кухні приготували закуски та салати, перші страви, основні та борошняні страви, солодощі та напої. У меню з'явилися такі смакоти як:
- печений перець на мусі з баклажанів;
- хумус із квасолі та печених баклажанів;
- салат із вареної картоплі, моркви, буряку, маринованих грибів, квашеної капусти, зеленого горошку та солоних огірків;
- салат зі смаженого баклажану, перцю гриль, з міксом зелені, горіхами та горіховим соусом;
- очищаючий салат із капусти, моркви, свіжих огірків та зелені;
- пікантний салат із печеного перцю, баклажанів, кабачкових слайсів, чері, міксу зелені, кіноа та горіхово-базилікового соусу;
- пісний борщ;
- грибна юшка;
- домашній капустняк;
- голубці з рисом, грибами та овочами;
- цвітна капуста су-від з кокосовим маслом на хумусі з фісташками;
- смажена картопля з лісовими грибами;
- деруни з кабачків та картоплі;
- паляниця з тушкованою капустою;
- вареники з картоплею та грибами;
- вареники з капустою;
- вареники з вишнею у вишневому киселі;
- штрудель з яблуками, родзинками та медом;
- маково-апельсиновий пиріг;
- панна котта;
- ягідний морс;
- вишневий кисіль;
- фреш "Яблуко-морква";
- фреш "Апельсин-грейпфрут";
- фреш "Морква-яблуко-селера";
- коктейль із кокосового молока та ананасового соку;
- лимонад "Журавлина-манго-бузина".
Ну а у постійному меню "Куманця" страви української кухні на будь-який смак, зокрема борщ, вареники, деруни, картопляники, сало та узвар.
АДРЕСА: вулиця Гаванна, 7
ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00
ВАРТІСТЬ пісних страв: від 50 до 310 гривень
КОНТАКТИ: +38 048 77 06 767, сайт, Facebook, Instagram
БАР P1 PROSECCO BAR
З нагоди посту в меню бару з'явилися такі страви як фалафель із печеним перцем, соба з овочами в тайському стилі, овочеві боули з горіховим соусом, салат із печених овочів та артишоку гриль, крем-суп із зеленого горошку та картопляні крокети у мигдалі.
У постійному меню авторські коктейлі, просекко, страви на основі перуанської та середземноморської кухонь. Тут можна скуштувати легкі закуски з морепродуктів, карпачо, тартар, севіче, а також сорбети власного приготування.
АДРЕСА: Лідерсівський бульвар, 1
ЧАС РОБОТИ: щодня з 12:00 до 22:00
ВАРТІСТЬ ПІСНИХ СТРАВ: від 240 до 330 гривень
КОНТАКТИ: +38 050 337 09 15, сайт, Facebook, Instagram
КАФЕ "КОМПОТ"
У меню закладу Сави Лібкіна протягом усього Великого посту будуть: салат із капусти з огірком, вінегрет, сет пісних закусок, червоний борщ із квасолею та грибами, вареники із сочевицею та шоколадний пиріг із вишнею.
Ну а для тих, хто не поститься, є звичайне меню з різних сніданків, салатів, закусок, перших та основних страв, гарнірів, хліба, випічки, дитячих ласощів та напоїв.
АДРЕСА: вулиця Леонтовича, 15; Адміральський проспект, 1
ЧАС РОБОТИ: "Компот" (на вулиці Леонтовича) з 09:00 до 22:00, "Компот" (на Адміральському проспекті) з 09:00 до 22:00
ВАРТІСТЬ пісних страв: від 105 до 190 гривень
КОНТАКТИ: +38 063 42 63 040 ("Компот" на вулиці Леонтовича), +38 093 44 87 009 ("Компот" на Адміральському проспекті), сайт, Facebook, Instagram
РЕСТОРАН "ДАЧА"
Ще один заклад Сави Лібкіна, де приготували пісне меню. До 4 травня до цього ресторану варто заглянути, щоб спробувати: вінегрет з білими грибами, запечений буряк із кунжутом і зеленню, хумус із білої квасолі, суп із лісових грибів, оладки з цукіні та насінням, голубці з білими грибами, вареники з картоплею та грибами, вареники з тушкованою капустою та запечене яблуко з горіхами.
Крім пісних частувань, у меню ресторану різні страви української та чисто одеської кухонь: від червоного борщу з яловичиною, білою квасолею та пампушками до ікри з "синеньких".
АДРЕСА: Французький бульвар, 85, корпус №15
ЧАС РОБОТИ: щодня з 09:00 до 23:00
ВАРТІСТЬ пісних страв: від 116 до 472 гривень
КОНТАКТИ: +38 067 481 14 30, сайт, Facebook, Instagram
Раніше Vgorode розповідав про заклади Одеси, в яких готують каву в турці на піску.