Випий і підбадьорися: де в Одесі готують каву в турці на піску

Випий і підбадьорися: де в Одесі готують каву в турці на піску.

Випий і підбадьорися: де в Одесі готують каву в турці на піску. Фото ілюстративне: nashkiev.ua

Дозвілля та їжа
20 березня 18:20

Починати ранок із чашечки ароматної кави – традиція для багатьох, адже цей напій не просто смачний, а й підбадьорливий. Одним із автентичних способів приготування кави є варіння в турці на піску. Напій, приготований таким чином, виходить дуже густим та міцним.

Vgorode дізнався, в яких закладах Одеси можна скуштувати таку каву.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КАФЕ "КРИМ"

Кава на піску у кафе "Крим".Кава на піску у кафе "Крим". Фото: instagram.com/krym.od.ua

Заклад із кримськотатарським колоритом. Тут можна випити чотири види кави, приготовленої на піску: кара каве (чорна кава), подвійне каве (подвійна кава), сютлю каве (кава на молоці) та джигіт кавесі (кава на зеленому чаї).

Також до цього кафе варто заглянути, щоб спробувати чебуреки, янтики, піде, манти, абур чубур, плов, сарму, кебаб, мангал салатаси, різні салати, супи та гарніри, татли та інші десерти. Наприклад, тут готують юфак аш – маленькі пельмені ручного ліплення з фаршем із телятини та баклаву – традиційний десерт із листкового тіста з горіхами, запечений із цукровим сиропом. З напоїв, окрім кави, тут можна випити різні настоянки та вино, горілку, коньяк, бренді, віскі, ром, пиво, чай, сік чи лимонад.

АДРЕСА: вулиця Кримська, 74, пляж Аркадія, 2/1, вулиця Академіка Корольова, 94

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00

ВАРТІСТЬ КАВИ НА ПІСКУ: від 35 до 49 гривень

КОНТАКТИ: +380 68 13 35 500 (кафе на Кримській), +380 97 83 39 977 (кафе в Аркадії), +380 63 27 24 104 (кафе на Академіка Корольова), сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН "ХАДЖИБЕЙ"

Кава на піску у ресторані "Хаджибей".Кава на піску у ресторані "Хаджибей". Фото: hadjibey.od.ua

Перший ресторан кримськотатарської кухні в Одесі. Тут готують кара каве (чорна кава), подвійне каве (подвійна кава), сютлю каве (кава на молоці) та джигіт кавесі (кава на зеленому чаї). Також у меню напоїв: чай, сік, лимонад, бренді, віскі, ром, пиво, горілка, вино та різні настоянки.

В асортименті "Хаджибея" чебуреки, янтики, піде, манти, абур чубур, плов, сарму, кебаб, мангал салатаси, різні салати, супи та гарніри, татли та інші десерти. Наприклад, тут можна пообідати мерджимеком чорбаси – крем-супом із сочевиці та овочів, а на десерт замовити пахлаву чи рахат-лукум.

АДРЕСА: вулиця Катерининська, 31/33

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00

ВАРТІСТЬ КАВИ НА ПІСКУ: від 35 до 49 гривень

КОНТАКТИ: +38 067 10 63 999, сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН NIKOS

Кава по-грецьки в ресторані Nikos.Кава по-грецьки в ресторані Nikos. Скриншот відео: instagram.com/nikos_greek_bistro

У закладі можна скуштувати три види кави, приготовленої в турці за грецьким рецептом: класичну, на зеленому чаї, на молоці. Крім кави, приготовленої на піску, з напоїв тут можна замовити: звичайну каву, джин, ром, віскі, текілу, різні вина, фруктові бренді, вермути, лікери, пиво, соки, газовану та негазовану воду, лимонад, алкогольні та безалкогольні коктейлі, чай.

У меню широкий вибір страв грецької кухні: мезедес, гірос, сувлакі, пенірлі, кефтедес, різноманітні салати, гарніри, гарячі закуски, грецьку пасту, супи, страви з м'яса, морепродуктів та риби, коржики, десерти. Наприклад, тут можна перекусити "Дакосом" – салатом із чорного хліба з томатною сальсою, томатами, часником та оливковою олією, а відмінним доповненням до чашки кави може стати десерт "Афінські розвалини" – колона з білого шоколаду з начинкою із шоколадного мусу, безе, чорносливу та вершкового крем-мусу. Також є сезонне меню.

АДРЕСА: вулиця Грецька, 32

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00

ВАРТІСТЬ КАВИ НА ПІСКУ: від 39 до 50 гривень

КОНТАКТИ: +38 067 30 23 232, сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН "ОБЛАКА"

Кава в ресторані "Облака".Кава в ресторані "Облака". Фото: tripadvisor

Ресторан на даху з панорамним видом на старе місто та порт. Тут готують східну каву у джезві на піску з додаванням тросникового цукру.

У меню закладу представлені страви італійської, паназіатської та української-fusion кухонь на будь-який смак: є салати, холодні та гарячі закуски, страви з тіста власного виробництва, гарніри, смажений рис, локшина, піца, супи, риба, сашимі, м'ясні страви, робота, нігірі, гункани, роли. Наприклад, тут готують сирний суп із крутонами та салат "Цезар" із м'ясом птиці. Є коктейльна та винна карти, а також безалкогольні напої.

АДРЕСА: вулиця Катерининська, 27/1

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 23:00

ВАРТІСТЬ КАВИ НА ПІСКУ: 57 гривень

КОНТАКТИ: +38 050 45 30 404, +38 098 45 30 404, сайт, Facebook, Instagram

Раніше Vgorode розповідав про те, де в Одесі можна скуштувати незвичайну піцу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах