Весняна краса: де в Одесі помилуватися сакурами

Весняна краса: де в Одесі помилуватись сакурами. || Фото: facebook.com/iazarova

На вулицях та в парках Одеси починає цвісти сакура, яка приваблює любителів фотографій. Дуже яскраво та святково на тлі решти рослинності виглядають дерева, на яких розпустилися білі та рожеві бутони.

Зазвичай дерева розпускаються у другій половині квітня-початку травня. Цвітіння триватиме лише два тижні. Ми зібрали для вас перелік місць, де можна буде помилуватися цвітінням сакур в Одесі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що останніми роками в нашому місті з'явилося чимало алей цього дерева і все завдяки активістам платформи "Добра справа" та комунальникам "Міськзелентресту".

Ботанічний сад на Французькому бульварі

 

На старій території Ботсада є дерева, яким уже п'ятдесят років. Це сакури сорту Kwanzan, з діаметром ствола до сорока сантиметрів. 

 

На новій території Ботсаду також є алея молодих сакур, закладена у 2015 році. Протяжність алеї – близько 100 метрів. Ця сакура сорту дерев виду Cerasus cerullata, вона ж вишня дрібнопопільчаста, цвіте на два тижні пізніше за інші сорти. У Японії її називають сатодзакура, що у перекладі з японської означає "сільська вишня". 

Вартість квитка: дорослий 140 гривень, дитячий – 120 гривень.

Адреса: Французький бульвар, 48/50 та Французький бульвар, 87 (стара територія)

Міська Дитяча Поліклініка №6 Compass



Біля лікарні незабаром розпуститься сакура. Подія вже анонсували працівники поліклініки та передбачали натовпи з людей, які бажають зробити гарні фотографії.

Алею висадили у 2018 році активісти та комунальні служби. Ось так вона виглядає:

Адреса: проспект Академіка Глушка, 32а

Парк Перемоги

 

У 2017 році посол Японії та адміністрація міста Одеси разом висадили сакури у Парку Перемоги.


Чиновники посадили п'ять сакур та встановили пам'ятний камінь. Захід пройшов у рамках спільного проекту України та Японії. Тепер сакура радує городян щороку.

А цього року з нагоди 80-ї річниці звільнення міста від загарбників у дендропарку Перемоги одесити висадили сакури. Квітучі дерева прикрасили одну з алей вздовж найбільшого ставку парку.

Адреса: парк Перемоги, з боку майдану 10 квітня

Біля Оперного театру


Неподалік фонтану, який, до речі, запустили, цвіте сакура. Її дуже люблять місцеві городяни за рахунок того, що довкола дуже гарна архітектура. Також дорогою зайдіть до Міськсаду, там також є сакура.

Адреса : Театральна площа та Міськсад

Парк Марка Твена (колишній парк Горького)


Алея з'явилася у 2019 році завдяки волонтерам. І нехай вона не така велика, як в інших парках і складається з двох місць, але головне, що вона є.

Адреса
: парк Горького, вулиця Космонавтів, 17а

Мікрорайон на Кримському бульварі


Ці дерева були посаджені у листопаді 2018 року також за допомогою активістів уздовж бульвару. І тепер ця краса радує мешканців селища Котовського.

Адреса: Кримський бульвар

Парк Шевченка


У 2017 році у парку імені Шевченка тепер зростатимуть та радуватимуть городян 11 дерев сакури. Їх також висадили активісти.

Адреса : парк Шевченка, стадіон "Чорноморець"


Ланжерон

Неподалік від Набережної пляжу можна знайти сакуру. Біля неї завжди стоять охочі зробити фото.

Адреса: пляж Ланжерон

Покровський провулок

Сакура в Покровському провулку. || Фото: facebook.com/lyusya.bu


У Покровському провулку дуже скоро обіцяють буйне цвітіння. Надихаємося красою та природою.

Адреса: провулок Покровський

Де ще шукати сакуру в Одесі


Насправді цього року ми зазначили, що сакура цвіте майже кожного кроку в Одесі. Її можна знайти у Старобазарному сквері, на схилах Восьмої станції Великого Фонтану, біля ТЦ "Вузовський" на Люстдорфській дорозі, 140/1, на вулиці Успенській, на вулиці Дача Ковалевського, у парку "Юність, біля Нового ринку в Новобазарному провулку, на Аркад алеї, на 12 станції Великого Фонтану, а також на вулиці Канатна, 134 (Приморська райадміністрація).

Последние новости