Які заклади відкрилися в Одесі влітку

Які заклади відкрилися в Одесі влітку? || Фото: instagram.com/rzhaviy.crab.arcadia

Влітку в Одесі традиційно з'явилося чимало нових ресторанів та кафе з атмосферним інтер'єром та смачним меню.

Vgorode склав добірку з тих закладів, які виявилися найцікавішими.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мамалига

 

Усі фото: instagram.com/mamaliga.od.ua

Ресторан належить до відомої у місті мережі, яка працює вже десять років. До неї входять популярні заклади національних кухонь: кафе кримськотатарської кухні Хаджибей та Крим, італійської – Моніка, грецької – Нікос, грузинської – низка Хінкалень у всіх районах міста.

У "Мамализі" готують багатовікові рецепти безсарабської землі. Здебільшого це одесько-молдавська кухня. У меню можна знайти страви з річкової риби, всіх видів м'яса, у тому числі качки та кролика, багато овочевих страв, по кілька варіацій популярних страв: сім видів вертути, шість смаків мамалиги та п'ять видів плацинди. Але загалом меню не надто різноманітне.

Ресторан знаходиться у старовинному будинку. З інтер'єру відразу впадає в очі стеля з лози, оскільки він дуже інстаграмний.

ДЕ : вулиця Європейська, 21 (раніше вулиця Катерининська)

ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00

КОНТАКТИ: (063) 520-21-21, сайт, Instagram

СЕРЕДНИЙ ЧЕК : 500 гривень

Татар-Бунар

 

Усі фото Олександри Дедюліної

Місце, де розташовувався знаменитий "Олександрівський". Тепер тут працює ресторан безсарабської кухні ресторатора Алекса Купера. За його словами, у закладі готують так, як готувала мама ресторатора та її подруга болгарка, бригадир із села Баштанівка – модаванка Світлана. Однак не варто сприймати місцеву кухню як болгарську чи молдаванську, вона одеська. Тож місце яскраве. Vgorode писав про цей заклад окремий огляд.

"Татар Бунар" позиціонує себе як ресторан безсарабської кухні із власною бринзарнею, де готують у дерев'яній печі. Уся випічка ручної роботи. А сіль тут випарюють із лиману і сушать разом із домішками водоростей.

Особливу увагу привертають закуски. Наприклад "Серце Бессарабії" (мікадо, фаршированої рікотто та овечою бринзою), класична мамалига зі шкарками та сметаною, кефаль по-кілійськи, ікра з Дунаю, печений молдавський перець, урс (смажені кульки з мамалиги з бринзою) тюлькою". З цікавих позицій у меню також – котлета з бринзи та зелені, яка називається "Ізмаїл – Одеса", п'ять видів бринзи та томатів з ферми Куперів, гагаузький шашлик, риба "Цаца".

Однак варто бронювати столики заздалегідь, бо це популярне місце.

ДЕ : вулиця Леонтовича, 13

ЧАС РОБОТИ : щодня з 12:00 до 22:00. У майбутньому хочуть запустити сніданки в саду з 08:00

КОНТАКТИ : резерв (096) 003-13-19, instagram

СЕРЕДНИЙ ЧЕК : 600 гривень

Іржавий краб в Аркадії

 

Усі фото: instagram.com/rzhaviy.crab.arcadia/

Тепер бургери можна пробувати не лише в центрі на Гаваній, але й на Аркадійській алеї. В Аркадії готують котлетки на мангалі і вони ще соковитіші та ароматніші. Також у них є українське крафтове пиво та авторські коктейлі.

У меню 12 видів бургерів із дуже цікавими поєднаннями. З особливостей – їх розмір та інгредієнти.

Тут є спеціальна сирна ванна. Будь-який бургер вам можуть полити сирним соусом (130 гривень). Можна замість звичайної котлети вибрати веганську (100 гривень). До речі, в меню є цікава страва Бургер Велика Берта. Його вага складає чотири кілограми. Це хороша альтернатива стандартним тортам на день народження та просто крута страва для компанії. Коштує таке задоволення 3500 гривень.

Є й закуски: кільця кальмара, фрі з сиром та беконом, креветки в темпурі, крильця в соусі Теріякі, мідії у пануванні, нагетси, насоси, сир фрі.

Сам заклад поділено на кілька залів, у традиційних для "Краба" червоно-чорних відтінках, але найцікавіше – це літня тераса. Вона відокремлена від алеї зеленою зоною і це створює відчуття, ніби ти десь на затишному дворі, а високі дерева дають тінь та прохолоду.

ДЕ: Аркадійська алея, 1

ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 22:00

КОНТАКТИ: (063) 030-18-63, instagram

СЕРЕДНИЙ ЧЕК : 600 гривень

Not in Paris cafe

 

Усі фото: instagram.com/not.in.paris.cafe

У закладі два зали, один з яких прикрашає цікаве дзеркало та символ закладу у вигляді такси на стіні, а у другому – необроблена стильна стіна з пиляного каменю та яскрава зелена стіна. Є білий навісний каркас, видніються вінтажні дошки. Раніше це була одна з найатмосферніших терас і хоча заклад тут змінився, але це відчуття нікуди не поділося. Майже з кожного столика відкривається чудовий краєвид на історичний центр, навіть зсередини.

Фішка цього закладу в тому, що меню відповідає назві та страви тут не такі, що зазвичай асоціюються з Парижем, а навпаки протилежні. У меню налічується 13 сніданків, що діють all day, а також закуски, салати та кілька основних страв, що починають подавати з 13:00. Є місце і для вина та коктейлей. А ще у закладі можна прийти з собачкою.

Кафе поки що працює в тестовому режимі.

ДЕ: вулиця Європейська, 1 (раніше вулиця Катерининська)

ЧАС РОБОТИ : щодня, крім понеділка, з 09:00 до 22:00

КОНТАКТИ : (095) 045 45 45, instagram

СЕРЕДНИЙ ЧЕК : 400 гривень

CityBUFFET у Ванному провулку

 

Усі фото: instagram.com/city.buffet

Ще один заклад мережі відкрили цього літа біля самого моря. Його особливість – це атмосфера.

Буфет-їдальня – так визначають тип закладу самі господарі. Вибір страв української домашньої, італійської та навіть японської кухонь, а головна фішка закладу – доступність. Кафе влаштовано у форматі шведського столу. Майже всі салати, гарніри та м'ясо продаються на вагу. Відвідувач вибирає блюдо, що сподобалося, і насипає його собі в тарілку. Можна самостійно приготувати салат із вибраних інгредієнтів.

Буфет має філії на пляжах "Лузанівка", "Ланжерон", "Аркадія" та "Золотий берег".

ДЕ:
провулок Ванний, 2б (пляж "Чайка")

ЧАС РОБОТИ: щодня з 08:00 до 21:00

КОНТАКТИ: instagram

СЕРЕДНІЙ ЧЕК : 350 гривень

California Republic

Усі фото: instagram.com/califood.republic

Миколаївський заклад із соковитими бургерами, wok-стравами, боулами та фрі тепер працює в Аркадії.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від California Republic (@califood.republic)

Ще одну філію відкрили навіть на селищі Котовського.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від California Republic (@califood.republic)

Вибір бургеров тут чималий: Шазам, Джек, BBQ, гігантський Дабл Трабл, Шеррі Чіз, Дабл Чіз... Також тут подають фірмові соуси за секретними рецептами. З напоїв продають лимонади камбучу, соки та стандартні газовані.

ДЕ: Аркадійська Алея та вулиця Марсельська 62

ЧАС РОБОТИ : щодня (уточнюйте час)

КОНТАКТИ : instagram, (067) 77051-30-00 (Аркадія) (096) 81-53-00 (селище Котовського), сайт

СЕРЕДНІЙ ЧЕК : 350 гривень

Последние новости