Одеського художника включили до видання про внесок України у світове мистецтво

Степан Рябченко. || Автор фото Юлія Абрамович.

Роботу одеського художника Степана Рябченка опублікували у фундаментальному виданні "Мистецтво світу. Внесок України". Ця книга присвячена найвидатнішим українським художникам, а також світовим діячам мистецтва, чия творчість була пов'язана з Україною: Малевичу, Кандинському, Богомазову, Рєпіну, Куїнджі, Екстер, Приймаченко та іншим.

Про це Vgorode повідомив сам художник.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Що відомо про видання "Мистецтво світу. Внесок України"

Багато іноземних фахівців наголошують, що мистецтво України XX століття, особливо першої третини цього століття, вплинуло на подальший розвиток усього світового мистецтва. В українському мистецтві цього періоду є ознаки античності, готики, ренесансу, бароко, рококо, класицизму, романтизму та модерну.

Книга "Мистецтво світу. Внесок України" розповідає про події, явища з історії мистецтва, а також про представників українського художнього світу, спадщина яких сьогодні визнана світом.

Книгу видано у співавторстві знаменитого історика мистецтва та спеціаліста в галузі "українського авангарду" Дмитра Горбачова з відомим мистецтвознавцем Валентином Соколовським. Автори наочно свідчать про вплив українських художників на світове мистецтво: від палеоліту до наших днів.

Нагадаємо, у 2021 році Степан Рябченко потрапив до топ-15 найкращих сучасних художників у світі електронного мистецтва.

Також ми розповідали про дідуся Степана Рябченка – українського художника-графіка Сергія Рябченка. Цього року від дня народження видатного графіка виповнився 101 рік.

Последние новости