18 загиблих, 30 постраждалих: окупанти атакували Одеську область радянськими ракетами

18 загиблих, 30 постраждалих: окупанти атакували Одеську область радянськими ракетами. || Фото: focus.ua

Три ракети, які про купанти випустили на Одещині сьогодні вночі, це радянські ракети Х-22. Вони досить потужні та швидкісні. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на ОК "Південь" та спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

"Вночі ворог вдарив потужними ракетами Х-22 радянського зразка. Тільки бойова частина такої ракети важить майже тонну. І таких ракет у ворога багато. і він продовжуватиме бити по мирному населенню, цивільним об'єктам", - переконаний представник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ворог завдав ракетного удару по стратегічній авіації Росії літаків Ту-22 з боку Чорного моря. Літаки стартували з території Росії, після чого через окупований Крим залітали в повітряний простір над Чорним морем, звідки й завдавали ракетних ударів.

[telegram post="vgorode_odessa/51787" desc=""]

Як передає Радіо Свобода, представник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнатій заявив, що Україні потрібні сучасні системи протиракетної оборони, щоб протистояти ударам по українських містах. Поки що українська оборона більш протиповітряна — тобто проти літаків.

[telegram post="vgorode_odessa/51793" desc=""]

Він пояснив, що високошвидкісні ракети Х-22 випускають далеко від України, тому ворожі літаки не входять до радіусу дії систем ППО. Після запуску ЗСУ мають лічені хвилини, щоб опрацювати інформацію, але, як правило, системи ППО можуть збити Х-22 вкрай рідко.

Нагадаємо, сьогодні вночі російські війська вдарили по Одеській області. Три ракети Х-22 потрапили до дев'ятиповерхового житлового будинку та дві бази відпочинку у Білгород-Дністровському районі.

Відомо вже про 18 загиблих, серед яких двоє дітей. Медичну допомогу надали 30-ти людям, серед яких четверо дітей та вагітна жінка. З-під завалів врятували вісім людей, у тому числі одна дитина. Тяжкопоранених госпіталізували. Наразі тривають рятувальні роботи. Також на місці працюють слідчо-оперативні групи.



Фото: t.me/kt20220224

Последние новости