Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні

Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні.

Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні. Фото: t.me/dsns_telegram

Події
01 липня 2022 08:31

У ніч з 30 червня на 1 липня російські окупанти знову завдали ракетного удару по Одеській області літаками стратегічної авіації Ту-22, випущеними з напрямку Чорного моря по Білгород-Дністровському району. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Оперативне командування "Південь".

Три ракети Х-22 влучили в 9-поверховий житловий будинок та дві бази відпочинку у Білгород-Дністровському районі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Станом на 05:30 виявлено 17 загиблих, зокрема одну дитину. Медична допомога надали 31 особі, серед яких четверо дітей та вагітна жінка. З-під завалів врятували вісім людей, зокрема одну дитину. Тяжкопоранених госпіталізували. Наразі тривають рятувальні роботи. Також на місці працюють слідчо-оперативні групи.

  • Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні фото
  • Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні фото 1
  • Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні фото 2
  • Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні фото 3

Ракетний удар по житловому будинку та базам відпочинку: як минула ніч в Одесі та Одеській області сьогодні фото

Фото: t.me/dsns_telegram

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук висловив співчуття сім'ям загиблих, побажав одужання пораненим та наголосив, що терористична організація під назвою Росія має відповісти за всі злочини.

Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", завершуючи евакуацію особового складу з острова Зміїний, росіяни знищували військову техніку, документацію та майно. Також, ймовірно, вони замінували місцевість, причал і навколишні води біля острова.

Відео: facebook.com/okPivden

Для прикриття евакуації супротивник виконав понад 20 вильотів авіації із Криму. Один із винищувачів-бомбардувальників прикриття випустив по Одещині дві крилатих ракети Х-31, які влучили в сільськогосподарські площі Білгород-Дністровського району. Обійшлося без руйнувань та втрат.

За уточненими даними, в результаті ракетно-артилерійських ударів ЗСУ на Зміїному знищено зенітно-ракетний комплекс "Тор", один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів, а самі росіяни при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до ЗРК "Тор", реактивну систему залпового вогню "Торнадо-Г" та над морем втратили гелікоптер. Військові зазначили, що операція продовжується, оскільки забезпечення контролю над островом потребує ретельної перевірки та виключення провокацій. Сили оборони уважно моніторять ситуацію. Остаточні втрати супротивника уточнюються.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 06:00 1 липня ворог продовжує утримувати в готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України три носії високоточної зброї.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах