Британська розвідка повідомила про справжню причину втечі окупантів зі Зміїного

Британська розвідка повідомила про справжню причину втечі окупантів зі Зміїного. || Фото: twitter.com/Maxar

Британська розвідка повідомила про справжню причину втечі російських окупантів із острова Зміїний. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Міноборони Великобританії.

Так, у повідомленні розвідки йдеться про те, що Росія відійшла з острова Зміїний через ізоляцію гарнізону і його вразливість до українських ударів. Отже, ніякого "жесту доброї волі", як вона стверджувала, бути не може.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Збройні сили України протягом останніх тижнів завдавали ударів по російському гарнізону з використанням ракетних та безпілотних ударів.

Крім того, ЗСУ використовували протикорабельні ракети, щоб перешкодити російським військово-морським кораблям, які намагалися поповнити острів.

Супутникові знімки острова 30 червня:




Усі фото: twitter.com/Maxar

Як зазначили в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Поразка Росії на острові Зміїний знизить тиск на українське узбережжя, оскільки з острова усунули російські системи ППО та протикорабельні ракети. Однак сам відступ не припинить морської блокади.

Російські війська мають доступ до наземних протикорабельних систем у Криму та на заході Херсонської області, які все ще можуть націлюватися на українські вантажі. А також використовувати інші кораблі Чорноморського флоту.

Усі фото: twitter.com/Maxar

Нагадаємо, що окупанти залишили острів Зміїний на Одещині 30 червня, тим самим звільнивши наш регіон. У ВСУ зазначили, що армія РФ використала острів Зміїний та газові платформи у Чорному морі для контролю над судноплавством та спостереженням за українським узбережжям. Одеська область більше не перебуває під загрозою висадки десанту

Последние новости