Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики віспи мавп

Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики віспи мавп. || Фото: facebook.com/oolcmoz

Одеська область отримала першу партію тестів для діагностики мавпячої віспи. Про це повідомили у пресслужбі ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Так, до вірусологічної лабораторії надійшли шість наборів ПЛР-тестів для проведення 150 досліджень. Така діагностика дозволить максимально швидко виявляти небезпечне захворювання, оскільки результат ПЛР-тесту пацієнти зможуть дізнатися вже через чотири–шість годин після початку досліджень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підготовку до надзвичайної ситуації Україна, зокрема й Одеська область, розпочала у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації у світі.

23 липня Всесвітня організація охорони здоров'я World Health Organization Ukraine оголосила спалах мавпячої віспи надзвичайною ситуацією світового масштабу у сфері охорони здоров'я. Це найвищий рівень небезпеки, яку організація може надати епідемії чи пандемії.

Станом на сьогоднішній день вірус віспи мавп вже виявлено в 92 країнах світу. Загалом зафіксовано понад 35 тисяч інфікованих, з яких 12 осіб померли. Найбільш масові спалахи захворювання епідеміологи фіксують сьогодні у США, Бразилії, Іспанії, Німеччині та Великій Британії.

На території нашої країни випадки захворювання наразі не виявлено, проте вірус впритул підходить до кордонів України. Наприклад, хворі на цю форму віспи, вже є в Молдові, Румунії, Латвії та Польщі.

Раніше ми писали про те, як передається та протікає мавпяча віспа, а також чи загрожує це захворювання мешканцям Одеси.

Последние новости