Від нічного обстрілу Одеси постраждав майже десяток об'єктів із охоронної зони ЮНЕСКО

Від нічного обстрілу Одеса постраждав майже десяток об'єктів із охоронної зони ЮНЕСКО. || Фото: t.me/mkipu

Внаслідок ворожих обстрілів у ніч на 25 вересня в Одесі постраждали об'єкти з охоронної зони ЮНЕСКО. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

За даними відомства, внаслідок ракетних ударів ушкодження отримали дев'ять об'єктів культурної спадщини:

Значних пошкоджень зазнав Морвокзал.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, у Нерубайській територіальній громаді Одеської області пошкоджено об'єкти культури: Нерубайський сільський будинок культури та Нерубайська школа мистецтв.

"Всі злочини росіян детально фіксуються, ворог обов’язково відповідатиме за все заподіяне", – наголосив тимчасово виконуючий обов'язки Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Фото: t.me/mkipu

Нагадаємо, у ніч на 25 вересня російські окупанти випустили по Одеській області 19 ударних безпілотників та 14 ракет. 30 із 33 повітряних цілей вдалося збити силам і засобам протиповітряної оборони. На жаль, не обійшлося і без прильотів. Від обстрілу постраждала припортова інфраструктура, зокрема Морвокзал та готель "Одеса", зерносховища, складські приміщення приватного підприємства та кілька приватних домоволодінь у передмісті. Одна жінка зазнала поранень. Двоє чоловіків загинули.

Після атаки через пошкодження електроліній без світла в Одеській області залишилося близько тисячі споживачів, а через пошкодження газової підстанції у двох тисяч абонентів у передмісті Одеси немає газопостачання.

За фактом цього обстрілу прокуратура розпочала досудове розслідування.

Последние новости