Вечірня атака та подробиці збиття літака: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 6 грудня

Вечірня атака та подробиці збиття літака: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 6 грудня. || Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Ніч з 5 на 6 грудня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

Увечері 5 грудня в Одесі пролунали звуки вибухів. Попередньо, це була робота ППО. У Повітряних силах повідомляли, що зафіксовано рух ударних БПЛА у напрямках Південного та Коблева. Згодом зазначили, що на Одесу рухаються ще дві групи дронів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому офіційні джерела поки що не підтверджували ні вибухи, ні роботу ППО. Але у Повітряних силах України повідомили, що в ніч на 6 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed за двома напрямками – мис Чауда (Крим) та Курська область-РФ. Усього зафіксували пуски 48 ударних БПЛА Shahed-136/131. Сили ППО знищили 41 ударний БПЛА супротивника.

Нагадаємо, що 5 грудня в районі острова Зміїного українські військові збили російський бойовий літак, який зажив для удару по Одеській області. Президент Володимир Зеленський прокоментував інцидент у своєму вечірньому відеозверненні 5 грудня.

Глава держави подякував українським захисникам за знищення російського бомбардувальника Су-24М, який хотів ударити по Одеській області.

"Ще мінус один у терористів. І будемо й надалі "мінусувати" терористів. Підсилюємо наше ППО, зокрема в Одеській області. Поступово. Але відчутно. Я дякую кожній країні, яка допомагає", – наголосив Зеленський.




Тим часом Росія відправила на пошук загиблих пілотів збитого фронтового бомбардувальника Су-24 пошуково-рятувальний літак Ан-26. Літак заходив на авіаудар Одеської області. Вчинок росіян прокоментував речник ВПС України Юрій Ігнат. За його словами, це "так собі рішення".

Последние новости