Одесу відвідали Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Греції: подробиці візиту

Одесу відвідали Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції: подробиці візиту. || Фото: president.gov.ua

6 березня Одесу відвідав Президент України Володимир Зеленський. У рамках цього візиту глава держави зустрівся з Прем'єр-міністром Греції Кіріакісом Моцатакісом.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

"Головним питанням на переговорах з Прем'єр-міністром Греції була, звісно, наша оборона, наші можливості в активних діях та захисті. ППО – безумовний пріоритет. Як і в переговорах з іншими партнерами. Систем ППО та можливостей виробляти зброю для захисту миру достатньо. Зброя потрібна тут, щоб рятувала життя людей. Рішення потрібні зараз – не колись, а для людей, які щодня й щоночі витримують терористичні атаки", – сказав Зеленський.

Відео: facebook.com/president.gov.ua

"Обговорили, якими засобами можна ще розширити безпековий простір у Чорному морі, як можемо додати захисту на фронті і всім нашим містам, зокрема Одесі. Нам потрібно більше систем ППО. З Кіріакосом Міцотакісом також заслухали доповідь у порту Одеси про функціонування "зернового коридору" і ситуації в Чорному морі. Дуже важливо посилити захист портової інфраструктури, що зазнає російських атак. Про поточну ситуацію в Одеській області та на південній ділянці фронту, про заходи щодо протидії російському флоту поспілкувалися з військовим командуванням", – сказав Президент України.

Під час зустрічі сторони обговорили допомогу у відновленні громадянської інфраструктури Одеси, зокрема церков, навчальних закладів, об'єктів культурної спадщини, які були зруйновані внаслідок атак Російської Федерації.

Володимир Зеленський та Кіріакос Міцотакіс побували у Спасо-Преображенському соборі, який отримав значні пошкодження внаслідок ракетного удару в ніч із 22 на 23 липня 2023 року.

Відео: YouTube-канал Офіс Президента України

Глава держави заявив, що Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс підтвердив свою участь у першому саміті світу з реалізації Формули миру, який відбудеться у Швейцарії, а Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди про майбутні гарантії безпеки в рамках Спільної декларації G7

Також під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вшанували пам'ять мешканців Одеси, які загинули 2 березня внаслідок влучання ворожого БпЛА "Шахед" в дев'ятиповерховий житловий будинок. Президент України поспілкувався з жителями зруйнованого будинку та одеситами, які живуть у будинках по сусідству, висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих внаслідок російської атаки та побажав якнайшвидшого одужання постраждалим.

Президент наголосив на важливості забезпечення всім необхідним тих, хто втратив житло.

"Щодо квартир, втрати документів – з цим обов'язково допоможуть. Усі отримають компенсацію за знищене житло. Міська та центральна влада проконтролює це питання", – пообіцяв Глава держави.

Прем'єр-міністр Греції зі свого боку висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей внаслідок російського обстрілу Одеси 2 березня.

"Такий рівень жорстокості, жертвами якої стають мирні громадяни, викликає сильний смуток та обурення. Сьогодні, коли я їздив Одесою, був вражений, тому що, з одного боку, це страшна картина руйнувань від атак Росії, а з іншого – це незламність і сміливість українського народу", – зазначив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар, який бачив сьогодні в Одесі. За словами Президента, внаслідок цього обстрілу є загиблі та постраждалі. 

Последние новости