Очільник Львівської ОВА підтримав перейменування топонімів Одеси та розкритикував Труханова

Максим Козицький. || Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Голова Львівської ОВА Максим Козицький підтримав рішення Одеської ОВА щодо перейменування низки одеських топонімів. Також він розкритикував мера Одеси Геннадія Труханова, заявивши, що той на третьому році повномасшабної війни "відверто захищає імперський міф".

Про це очільник Львівської ОВА в суботу, 3 серпня, написав у своєму Telegram-каналі.

[telegram post="kozytskyy_maksym_official/15318" desc=""]

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Міський голова Одеси Геннадій Труханов навіть змонтував спеціальне відео. У ньому відверто захищає імперський історичний міф про те, що Одеси нема без "большої" російської культури, без путінського орденоносця Жванецького, Пушкіна, Ільфа і Петрова та ще низки осіб, які пов’язують Одесу саме з російською історією та культурою. Ту саму Одесу, яку зараз щодня і щоночі обстрілює Рoсія усім, чим може. У пана Труханова якийсь стокгольмський синдром, коли жертва далі любить свого ката, чи він просто вирішив хайпанути на підігруванні ностальгічно налаштованим виборцям? Є ще третій варіант. І його мала б перевірити Служба безпеки України", – поділився своїми міркуваннями Козицький.

Також він додав, що підтримує всіх людей, які працювали над деколонізацією топонімів в Одесі та Одеській області.

"Деколонізація – це процес одужання... Щоб завершити процес остаточно, маємо позбутися всіх осередків московської псевдоцеркви. І сподіваємося, що ВРУ також вистачить політичної волі заборонити цю агентурну структуру Кремля на законодавчому рівні. Наостанок скажу: хто хоче, той шукає можливості, всі інші називають причини" – підсумував начальник Львівської ОВА. 

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 липня, начальник Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо перейменування 85 одеських топонімів. Зокрема, згідно із цим документом, мали змінити назви вулиць Пушкінської й Бабеля, а також бульвару Жванецького. Мер Одеси Геннадій Труханов таку ініціативу засудив, заявивши, що подібні зміни "обнуляють" наше місто. Також своє рішення прокоментував сам Кіпер. Він зазначив, що "в українському місті не місце вулицям на честь людей, які отримували з рук шляхи медалі чи співпрацювали з КДБ чи оспівували Радянський Союз із імперією".

Последние новости