Геннадій Труханов розкритикував перейменування вулиці Пушкінської та інших одеських топонімів

Геннадій Труханов.

Геннадій Труханов. Скриншот відео: t.me/truonline

Події
31 липня 20:55

Міський голова Одеси Геннадій Труханов засудив рішення щодо перейменування 85 вулиць, провулків і скверів Одеси.

Про це мер написав у своєму Telegram-каналі та сказав у відеозверненні в середу, 31 липня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Труханов зазначив, що ані він, ані міська рада жодного відношення до цього перейменування не мають. Зміни є ініціативою ОВА.

"Доки ми мали повноваження, ми виконали усі вимоги закону про "деімпериалізацію". Виходячи з логіки "деколонізаторів", ми маємо відмовитись від всього того, що зробило Одесу світовим брендом. Говорячи простою мовою – це "обнуляє" наше місто", – наголосив міський голова.

Відео: t.me/truonline

Також він додав, що Одеська міська рада вживатиме всіх необхідних заходів задля того, щоб скасувати перейменування та зберегти історичну й культурну спадщину міста. 

Одразу після звернення Труханов опублікував у своєму Telegram-каналі опитування, запитавши у громадян, чи підтримують вони перейменування вулиць та демонтаж памʼятників. Станом на 20:55 більшість Telegram-користувачів заявили, що згодні зі змінами. Проти проголосували лише 39%.

Опитування щодо перейменування одеських топонімів. Скриншот із Telegram-каналу t.me/truonlineОпитування щодо перейменування одеських топонімів. Скриншот із Telegram-каналу t.me/truonline

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 липня, начальник Одеської ОВА Олег Кіпер підписав розпорядження щодо перейменування 85 одеських топонімів. Згідно з цим документом, вулиця Пушкінська стане Італійською, бульвар Жванецького – бульваром Військово-Морських Сил, а вулицю Бабеля назвуть вулицею Дмитра Іванова.

Також ми повідомляли, як на численні перейменування в Одесі відреагували представники громадськості. Думки розділилися. Зокрема, член виконкому у федерації шахів Одеської області Михайло Голубєв заявив, що вважає "депушкінізацію Одеси огидною", а представниця Уповноваженого із захисту державної мови на півдні України Ярослава Вітко-Присяжнюк назвала перейменування одеських топонімів "позбавленням міста від російських маркерів".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах