Маленька Саша Паскаль, яка втратила ніжку внаслідок обстрілу Одещини, побувала на Олімпіаді

Саша Паскаль на Олімпіаді-2024 в Парижі. || Фото: instagram.com/paskals2016

Восьмирічна гімнастка Олександра Паскаль, яка втратила ніжку внаслідок російського удару по Затоці Одеської області у травні 2022 року, відвідала Олімпійські ігри в Парижі. Дівчинка побувала в Українському домі Viola Space в Парижі, де в середу, 7 серпня, проходили заходи, присвячені сучасній українській культурі, спорту та моді.

Про це юна спортсменка розповіла на своїй сторінці в Instagram.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Сьогодні побувала в Українському домі в Парижі. Розповідала свою історію та дуже гарно провела час. Дуже багато гарних ємоцій та вражень", – написала дівчинка.

В інтерв'ю, яке оприлюднили на YouTube-каналі Міністерства молоді та спорту України, маленька гімнастка розповіла про свій розклад занять, який включає як легкі, так і інтенсивні тренування.

"Я мрію стати олімпійською чемпіонкою та тренером із гімнастики... Спорт дає мені дух та радість, натхнення", – сказала Саша.

Відео: YouTube-канал Minmolodsport

Відео, де дівчинка виконує гімнастичні трюки біля Ейфелевої вежі, розлетілося по соцмережах. У підписі під цією публікацією маленька гімнастка зазначила, що сміливим посміхається весь світ.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Paskal Sasha 🇺🇦 gymnastics prosthesis 🦿 (@paskals2016)

Також Саша опубілкувала фото й відео із залу Олімпійських ігор, де вона зі своєю мамою вболівала за наших спортсменів.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Paskal Sasha 🇺🇦 gymnastics prosthesis 🦿 (@paskals2016)

Нагадаємо, після ракетного удару по Затоці у травні 2016 року Саша Паскаль отримала відкритий перелом руки, перелом чотирьох ребер, травму голови та численні поранення. Протягом двох тижнів дитина перебувала в реанімації. На жаль, лікарям довелося ампутувати їй ніжку.

Після виписки з лікарні дівчинка пройшла реабілітацію в Австрії, отримала сучасний біотонічний протез і повернулася до занять гімнастикою.

Улітку 2023 року Саша вперше після травми виступила на змаганнях із художньої гімнастики, а на початку 2024 року взяла участь у талант-шоу "Україна неймовірних людей".

Последние новости