Майже у 150 населених пунктах Одеської області перейменували вулиці

Майже у 150 населених пунктах Одеської області перейменували вулиці. || Фото: vechirniy.kyiv.ua

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер перейменував вулиці у 148 містах та сіл Одеської області. Відповідне розпорядження надруковано на сайті ОВА.

Так, йдеться про міста Теплодар, Чорноморськ, Березівка, Білгород-Дністровський, Татарбунари, Арциз, Болград, Вилкове, Ізмаїл, Кілія, Рені, Ананьєв, Балта, Кодима, Подільськ та Роздільна.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також у списку понад 100 сіл, селищ та житлово-будівельних кооперативів.

Багато вулиць перейменували на честь загиблих на фронті Героїв. Частину вулиць названо на честь видатних українських діячів.

Нагадаємо, що перейменування низки топонімів від Одеської ОВА в Одесі викликало чималий суспільний резонанс і активно обговорюється останній тиждень не тільки в нашому місті, а й за його межами. Нещодавно голова Львівської ОВА Максим Козицький підтримав рішення Одеської ОВА, а також розкритикував мера Одеси Геннадія Труханова, заявивши, що той на третьому році повномасшабної війни "відверто захищає імперський міф". Тим часом частина городян та громадськість не хочуть приймати нові назви, інша частина їх активно підтримує. Цю ситуацію ми розбирали в окремій статті.

Последние новости