Батько маленької Злати, яка загинула через обстріл Одеси, створив петицію про захист дитячих реанімацій

Чотирирічна Злата, яка загинула внаслідок ракетного удару по Одесі. || Фото із прощання: УСІ

Одесит В'ячеслав Росточил, який втратив свою чотирирічну донечку Злату, внаслідок російського ракетного удару по Одесі, звернувся до Президента України із петицією. Чоловік просить підвищити безпеку реанімаційних відділень в умовах повітряних тривог.

Відповідне звернення опублікували на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Чоловік зазначив, що нещодавній удар по клініці "Охматдит" у Києві довів вразливість медичних установ в умовах війни. Під час повітряних тривог хворі та медичний персонал перебувають у коридорах або приміщеннях із двома стінами, але діти в реанімаційних відділеннях не мають змоги пересуватися, тому залишаються у палатах, які не можна вважати надійними укриттями.

"Моя донька Злата пролежала три тижні в комі в кардіореанімації Одеської обласної клінічної лікарні на вулиці Академіка Воробйова, 3. На жаль, я впевнений, що подібна проблема існує й в інших лікарнях Одеси та всієї України... Почати можна з малого, а потім перенести досвід на всю країну", – зазначив В'ячеслав.

Як, на думку батька Злати, можна захистити дитячі реанімаційні відділення під час повітряних тривог:

"Я вірю, що ваша підтримка в цьому питанні допоможе прискорити реалізацію необхідних заходів для забезпечення безпеки дітей у реанімаційних відділеннях", – підсумував В'ячеслав Росточил.

Нагадаємо, 29 квітня російські окупанти вкотре завдали удару по цивільній інфраструктурі Одеси. Від влучення ворожої ракети спалахнула пожежа в палаці Одеської юридичної академії, який також відомий під назвою "замок Гаррі Поттера" та "замок Ківалова". Загалом в результаті цього удару вісім людей загинули, а ще понад три десятки – зазнали поранень.

Чотирирічна дівчинка Злата після обстрілу перенесла операцію та декілька тижнів перебувала в комі. Лікарі робили все можливе, але травми дівчинки виявилися несумісними із життям: уламок російської ракети влучив їй у серце. 23 травня дитина померла в лікарні. Прощання з дівчинкою відбулося 26 травня в середмісті Одеси у Спасо-Преображенському соборі.

Последние новости