В Одеській області демонтували погруддя Пушкіна

Погруддя Пушкіна, яке раніше було у Білгороді-Дністровському. || Фото: facebook.com/UADecolonization

У місті Білгород-Дністровський Одеської області в одному зі скверів знесли погруддя російського поета й письменника Олександра Пушкіна.

Про це в п'ятницю, 16 серпня, повідомили на Facebook-сторінці громадської організації "Деколонізація. Україна".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"У місті Білгород-Дністровський, що на Одещині, демонтовано погруддя Пушкіну! Як щодо демонтажу в самій Одесі?" – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у липні поточного року стало відомо, що в рамках деколонізації та декомунізації в Одесі підлягають демонтажу бюст Пушкіна на Приморському бульварі та пам'ятник Пушкіну біля однойменного музею. До того ж у місті можуть знести пам'ятники Воронцову, Олександру II, Горькому, Леву Толстому, Висоцькому, Крилам перемоги з радянською зіркою та орденом Леніна, бюст Малиновського. У Білгороді-Дністровському, крім погруддя Пушкіна, планували демонтувати пам'ятник Зої Космодем'янській.

Також ми повідомляли, що міський голова Одеси Геннадій Труханов виступив проти знесення пам'ятників російському письменнику Олександру Пушкіну та генерал-губернатору Михайлу Воронцову. Мер зазначив, що "із пісні слів не викинеш, а відмовлятися від таких історичних постатей є страусиною позицією".

Последние новости