В Одесі працювала мобільна станція донації: збирали кров для бійців і цивільних

В Одесі працювала мобільна станція донації: збирали кров для бійців і цивільних. || Фото: Vgorode/Марія Чекарьова

В Одесі на Європейській (раніше Катерининській) площі в п'ятницю та суботу, 16 й 17 серпня, відбулася акція зі збору крові для військовослужбовців і цивільних. Такий проєкт із нагоди 33-ї річниці Незалежності України проводило громадське об'єднання "Агенти крові".

Про це повідомляє кореспондентка Vgorode, яка стежила за проведенням акції.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На площі протягом двох днів стояла спеціально облаштована вантажівка для мобільного забору крові. Усередині салону волонтери облаштували приймальню та два кабінети, в яких людей записували та направляли на донорську здачу.

Відео: Vgorode/Марія Чекарьова

Здавати кров було можна з 09:00 до 14:00, а до 20:00 працював мерч-шоп: там можна було придбати патріотичні товари, кошти з продажу яких також спрямують на благодійність.

Стати донором могла будь-яка доросла людина, яка важить не менше 50 кілограмів і не має протипоказань для здачі. Увечері перед донорством не можна було їсти жирну та смажену їжу, пити спиртні напої, а вранці треба було поснідати, наприклад, з'їсти кашу або випити солодкий чай, аби не знепритомніти, адже втрата 450 мілілітрів крові – чимале навантаження для організму. Після забору крові донорам також пропонували випити чаю та скуштувати солодощі.

До Одеси мобільна станція забору крові 9 та 10 серпня побувала в Запоріжжі, 13 та 14 серпня у Дніпрі, а наступною її зупинкою 20 та 21 серпня стане Львів.

Раніше Vgorode анонсував акцію донорства крові. Ми повідомляли, що протягом двох днів в Одесі стоятиме вантажівка, в якій можна буде здати кров для цивільних і військових пацієнтів.

Последние новости