Верховна Рада підтримала перейменування Южного: як тепер називатиметься місто

Місто Южне. || Фото: novosti-yuzhnyy.od.ua

У середу, 9 жовтня, Верховна Рада України підтримала перейменування міста Южного в Одеській області. Тепер населений пункт носитиме назву Південне.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За відповідне рішення підтримали 279 депутатів. Також ухвалили рішення про перейменування міста Южноукраїнськ Вознесенського району Миколаївської області на Південноукраїнськ. За таку назву проголосували 275 народних обранців, тоді як за варіант Порт-Аненталь було лише 155 голосів.

Нагадаємо, у березні поточного року комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку та містобудування ухвалив рішення щодо перейменування міста Южного Одеської області на Порт-Аненталь. Остаточно схвалити нову назву мала сесія Верховної Ради.

Жителі Одещини сприйняли нову назву іронічно. У соцмережах про Порт-Анантель з'явилося чимало мемів і жартів, зокрема й не дуже пристойних за змістом.

Наприкінці квітня депутат Верховної Ради Степан Чернявський повідомив, що Южне поки не перейменовуватимуть. За словами народного обранця, це питання 25 квітня зняли з розгляду Верховної Ради, а місцеві виборці пропонують перейменувати Южне не на Порт-Аненталь, а на Південне.

У вересні Верховна Рада провалила голосування за дерусифікацію назв 333 населених пунктів України, зокрема міста Южного Одеської області. Тоді питання щодо перейменування Южного та ще чотирьох міст вирішили розглянути окремими постановами.

Последние новости