У Верховній Раді обрали назву для міста Южне на Одещині

У Верховній Раді обрали назву для міста Южне на Одещині.

У Верховній Раді обрали назву для міста Южне на Одещині. Фото: ua.igotoworld.com

Події
20 березня 16:48

У середу, 20 березня, у Верховній Раді підтримали ідею перейменувати місто Южне в Одеській області на Порт-Аненталь. Таке рішення ухвалив комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку та містобудування.

Спочатку пропонувалися такі варіанти: Аджалик, Аксинськ, Аненталь, Оріяна, Порт-Аненталь, Доброморськ, Мореслав, Портовськ, Причорноморськ, Сонячноморськ та Тілігул.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аненталь – це назва німецької колонії на місці нинішнього селища Нові Біляри.

Остаточно схвалити нову назву має сесія Верховної Ради.

Нагадаємо, що 14 грудня 2023 року на засіданні сесії Южненської міської ради розглядалося питання перейменування міста Південний на Одещині. Розглядала варіанти "Південне", "Оріана", "Аненталь/Порт-Аненталь". Спочатку міський голова Володимир Новацький запропонував підтримати звичайний переклад українською – назву "Південне", адже саме вона набрала найбільшу кількість голосів серед мешканців. Але жоден із варіантів не набрав відповідної кількості позитивних голосів серед депутатського корпусу. Тому рішення щодо перейменування міста почала приймати Верховна Рада.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах