Южний на Одещині так і не змогли перейменувати: нову назву дасть Верховна Рада

Южний на Одещині так і не змогли перейменувати: нову назву дасть Верховна Рада.

Южний на Одещині так і не змогли перейменувати: нову назву дасть Верховна Рада. Фото: ua.igotoworld.com

Події
15 грудня 2023 11:11

У четвер, 14 грудня, на засіданні сесії Южненської міської ради розглядалося питання перейменування міста Южний на Одещині. Про це повідомляє Yuzhne.

Так, виконавчий комітет надійшла відповідь про неможливість виключення Южного зі списку на перейменування. Тому процедура мала продовжитися з місця, де взяли паузу. Тобто розглянути варіанти "Південне", "Оріана", "Аненталь/Порт-Аненталь". На розгляд депутатів винесли ці назви.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спочатку міський голова Володимир Новацький запропонував підтримати звичайний переклад українською – назву "Південний", адже саме вона набрала найбільшу кількість голосів серед мешканців. Але таки голосували за все. Втім, жоден із них не набрав відповідної кількості позитивних голосів серед депутатського корпусу. Тому рішення щодо перейменування міста прийматиме Верховна Рада.

Нагадаємо, що з Одеської області перейменують колишній райцентр Тарутине, оскільки його назва героїзує російську армію. Місцевим мешканцям пропонують обговорити нову назву.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах